A biciklik pihennek, az egyesület nem

2020.11.04. 07:00

Jó éve volt az őrségi egyesületnek és még nincs vége

Az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület novemberben két gyalogos barangolást hirdet és már lehet jelentkezni az év végi szilveszteri túrára is. A kerékpárokat október végén pihenni küldték.

Gyöngyössy Péter

A sisakot is letették, gyaloglás következik

Forrás: VN

Fotó: Légrádi Zoltán

Még csak három teljes évet tudhat maga mögött az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület, de máris meghatározó módon van jelen a térség turisztikai életében. Programjai ötvözik a sportos, ismeretterjesztő és gasztronómiai elemeket. Légrádi Zoltán, az egyesület elnöke elmondta: kerékpáros, futó- és gyalogos programokat egyaránt szerveznek. Ők jegyzik az Őrségi Kerékpáros és Futófesztivált is, melyen idén 400 résztvevőjük volt. A minőségi turizmus fejlesztése szempontjából fontos eredménynek tartja, hogy az állam által támogatott vándortáborok közül az egyik bringásútvonal is az Őrségben jött létre. Ő maga is aktívan közreműködik ennek koordinálásában. Idén 21 turnusban mintegy 400 diák kerekezte végig az Őrséget. Október végén megtartották az utolsó bringásprogramjukat, az ősz gyalogtúrákkal folytatódik.

A sisakot is letették, gyaloglás következik
Fotó: Légrádi Zoltán / VN

Jövő vasárnap egy 6 kilométeres, kétvölgyi körtúrára várják az érdeklődőket. November 21-én Szattáról Magyarföldre túráznak. Ez a Négy évszak – négy elem című sorozat utolsó programja.

Már lehet jelentkezni az immár ötödik alkalommal meghirdetett szilveszteri túrára is, amelyet Magyarszombatfa térségében egy kilenc és egy 19 kilométeres útvonalon lehet teljesíteni a vállalkozó kedvű túrázóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában