A beruházásért Ágh Péter lobbizott

2020.11.16. 11:30

Jobb úton járhatnak majd a celldömölkiek

Megkezdődik a belvároson is átvezető, 8429. jelű, Jánosháza felé haladó összekötő út felújításának előkészítése. Több kilométeren tervezik a rekonstrukciót.

Vas Népe

Fehér László és Ágh Péter a fejlesztés pozitív hatásairól is beszéltek a sajtótájékoztatón

Fotó: Ohr Tibor

A Sárvár és Jánosháza közötti, várost átszelő útnak jelentős forgalmat kell lebonyolítania. A napokban a Magyar Közlönyben megjelent a kormányhatározat, miszerint sor kerülhet a szakasz felújítására. A hírt Ágh Péter jelentette be közösségi oldalán. A város ország­gyűlési képviselője a döntésről Fehér László polgármesterrel sajtótájékoztatót tartott.

Elhangzott: a belvároson áthaladó szakaszt érinti a beavatkozás Alsóság irányába. A mai állás szerint mintegy másfél milliárd forintba kerül a szakasz rekonstrukciója. A polgármester elmondta: mind a városlakók, mind a városba érkezők számára fontos, hogy olyan úton közlekedhessenek, amit a kisvárosi élet megkövetel, így fontos hogy a következő években megtörténhessen a rekonstrukció. Fehér László megköszönte Ágh Péter lobbitevékenységét. A képviselő arról beszélt, megtiszteltetés számára, hogy az elmúlt években Celldömölkön is több kormányzati fejlesztés megvalósításában működhetett közre. Mindig akad azonban feladat: folyamatos jelzést kapott a Jánosháza irányába áthaladó út felújításának fontosságáról.

Fehér László és Ágh Péter a fejlesztés pozitív hatásairól is beszélteka sajtótájékoztatón Fotó: Ohr Tibor

– Jeleztem a miniszterelnöknek a város igényét, aki a mostani nehéz helyzetben is a celldömölkiek mellé állt. Ezután többször egyeztettem az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és a megyei közútkezelő vezetőjével. A cél az volt, hogy a felújítási listában Cellt is nevesítsék. A szakmai előkészítés, tervezés, közbeszerzés, majd a kivitelezés hosszú folyamat, de a kormányhatározatban foglaltak szerint Celldömölk ott lehet a startvonalnál – mondta, majd megígérte, hogy folyamatosan tájékoztatják a lakosságot a részletekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában