Támogatást kaptak

2020.11.27. 07:00

Két-háromszáz ezer forint összegeket kapnak az önkéntes tűzoltók a munkájuk elismeréseként

A kormány úgy döntött, hogy 150 millió forinttal támogatja az önkéntes tűzoltók tevékenységét; a napokban jelent meg erről határozat. Hogy érinti ez Vas megyét?

Merklin Tímea

Pályázat tűzoltóság 20201124 Csepreg Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: Kovács András, a csepregi tűzoltóság vezetője

Forrás: Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Az országosan elosztandó 150 millió forintból 15 millió forint jut a hatvan önkormányzati tűzoltóságnak, a fennmaradó 135 millió forintot az I-es és II-es együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületek kapják – tudtuk meg Kovács Andrástól, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség elnökétől. Az önkormányzati tűzoltóságok – ilyen Vas megyében öt van – egyenként 250 ezer forintot kapnak, az I-es típusú megállapodással rendelkezők 300 ezer forintot, a II-es megállapodással működők 200 ezer forintot. Vas megyében ötvenöt I-es és II-es megállapodással működő egyesület van, velük a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság köt majd szerződést a támogatásról. Információink szerint a támogatás szabad felhasználású, működésre és eszközbeszerzésre is fordítható, a kormány ezzel ismeri el az önkéntes tűzoltók Covid elleni védekezésben nyújtott kiemelkedő teljesítményét – mondta az elnök.

– Több vasi egyesület jelezte, hogy üzemanyagra, energia­számlákra fordítja az összeget. A működtetési költségek mellett vannak, akik kisebb részben tűzoltó technikai eszközöket vásárolnak belőle. Van olyan egyesület is, amely épületfelújításra, korszerűsítésre szánja a pénzt.

(Kiemelt képünkön: Kovács András, a Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség elnöke ismertette a pályázati összegeket)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában