Az időseket segítik

2020.11.30. 07:00

Kiszervezik a házi segítségnyújtást és az étkeztetést Kőszegen

Az önkormányzat kötelezően ellátandó szociális alapszolgáltatása az étkeztetés és a házi segítségnyújtás. Feladatátvállalási szerződéssel január 1-jétől a Sartoris Szeretetszolgálat végzi a tevékenységet.

Tóth Kata

20201128 SARTORIS szeretetszolgálat is segít a betegek ellátásában, Sartoris Szeretetszolgálat lelkésze Kalincsák Balázs, Nemescsó, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Nem új keletű a működésük, csaknem tíz éve lépett szolgálatba és 12 önkormányzattal kötött eddig szerződést Kőszegen és környékén a szeretetszolgálat. A városban eddig a gondozási központtal párhuzamosan végezték a házi segítségnyújtást és a szociális étkeztetést.

Jövő év elejétől a tervek szerint teljes egészében átvállalják ezt az önkormányzattól – tudtuk meg az intézményvezetőtől, Kalincsák Balázs evangélikus lelkésztől. Mentális támogatás, gondozás, bevásárlás, orvoshoz való eljutás, gyógyszerkiváltás, segítség a lakókörnyezet rendben tartásában – a gyakorlatban ezeket végzik kollégái. A szociális étkeztetés a napi egyszeri meleg étel házhoz szállítását jelenti. Mivel állami támogatást is kapnak a finanszírozásban, kedvezőbb áron juthatnak hozzá az ellátottak az ételhez és 400 vagy 500 forintos térítési óradíjat fizetnek a házi segítségnyújtásért. A szeretetszolgálat fenntartója a Nemescsói Társgyülekezet.

Az állami normatíván kívül az önkormányzatokkal kötött szerződés értelmében további támogatást kapnak. Tudatos gazdálkodással működtetik az intézményt, ami mostanra stabil lábakon áll.

Kiemelt képünkön: Kalincsák Balázs lelkész – kolléganői a szeretetszolgálat autóit használják a munkavégzéshez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában