emlékeztek

2020.11.23. 17:30

Szentmise az elhunyt egyenruhásokért Szombathelyen

Tizenharmadik alkalommal emlékeztek nyugállományban elhunyt fegyveres és egyenruhás szolgálatot teljesítőkre – honvédekre, tűzoltókra, börtönőrökre, rendőrökre, határőrökre, pénzügyőrökre, mentőkre – szombaton délelőtt a székesegyházban.

Polgár Patrícia

A szertartást Haller László hegyfalui plébános, nyugállományú őrnagy celebrálta

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

A szentmise kezdetén Lasch Béla nyugállományú alezredes, a Vasi Honvéd Bajtársi egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, az idén a megyében hét katona, 16 rendőr, 11 határőr, hat tűzoltó, hat vám- és pénzügyőr és öt mentő távozott a nyugállományú bajtársak közül. A megjelentek egyperces néma felállással adóztak emléküknek.

A szertartást Haller László hegyfalui plébános, nyugállományú őrnagy, tábori lelkész celebrálta, az áldozatot közösen mutatta be Dumovits István esperessel, a horvátzsidányi plébánia egyházi kormányzójával. László atya hangsúlyozta, gyakran nyugtatják a gyászolókat: az idő mindent begyógyít, pedig ez nincs így. Prédikációjában elhangzott, hogy bár idővel a fájdalom enyhül, ha elvesztett szerettünkre gondolunk – teljesen el nem múlik. Mert akit szeretünk, azt örökké szeretjük, nem feledjük soha.

Az ünnepségen az elhunyt katonák hozzátartozói mellett részt vett Török János alezredes, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet kiemelt főelőadója; Egyed László tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője; dr. Horváth László nyugalmazott rendőr alezredes, a Vas Megyei Nyugdíjas Rendőrök Egyesületének elnöke; László Attila nyugállományú alezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének nyugat-dunántúli régióvezetője; valamint Török Kálmán, a Magyar Tartalékosok Szövetségének megyei elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában