Őszi zöldülés

2020.11.09. 07:00

Több helyszínen és több forrásból zöldült az ősszel Bük

A fürdőtől Felsőbükig ültettek fákat – összegezte dr. Németh Sándor polgármester.

Bakos Ágnes

Csemeték az Európa úton

Fotó: Bakos Ágnes

Pályázatokhoz kapcsolódtak az új ültetések – mutatta a fürdő nyári bejárata előtt a polgármester. Az egykori „miniszteri út” helyén kerékpárút vezet már, akörül csemeték. Néhány fa még földlabdájával a beültetésre vár, ezek az utolsók ezen az őszön. Felsőbükön, a város Csepreg felőli oldalán harminc kőrist ültettek, az az Agrárminisztérium pályázata nyomán valósult meg – emlékeztetett dr. Németh Sándor.

Az új telepítéseken kívül fapótlások is aktuálisak voltak, azok saját beruházásban történetek. – Körülbelül az elmúlt tíz év fásítási programjaiban elültetett fákat pótoltuk, amelyeknél már nincs garancia – mutatta az Európa úton a polgármester. Itt, a fürdő hátsó kerítése mentén frissült a fasor, valamint a Bő felé vezető út mellett mindkét oldalon, a vérbükköket a fürdő bekötőútja, vagyis a sajtoskáli út mentén pótolták.

A most helyükre költöztetett fák kisebbek, de hamar utolérik a korábban ültetett egyedeket, ligetes területek alakulnak ki Bük számos pontján néhány éven belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában