Heti összegző

2020.11.29. 20:00

Veszélyes celli a körözési listán, vásárlási idősáv, belső vizsgálat a kórházban – Ez történt a héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

20201124 vásárlási időkorlát bevezetése, Rábapaty, Szendi Péter, Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Belső vizsgálat a szombathelyi kórházban: „Nem történt kegyeletsértés”

Nem történt kegyeletsértés – ezzel a megállapítással zárult a Markusovszky kórház belső vizsgálata. Több országos és helyi hírportál is foglalkozott azzal az olvasói levéllel, amelynek írója azt állította, hogy a kórházban kegyeletsértő módon „tárolták” az elhunytakat. Teljes cikkünket ITT találja! Olvasóinkat a témával kapcsolatban született, Az információ hatalom és felelősség című jegyzet is érdekelte, amelyet ITT talál!

Különösen veszélyes celli férfi a top 50-es körözési listán

Vas megyei fiatalemberrel bővült a rendőrség top 50-es körözési listája. A celldömölki fiatal nevéhez nyolc körözés kapcsolódik. A 21 éves Vermes Zsolt Krisztián celldömölki születésű, lopás miatt „szívesen látná” őt a Veszprémi Törvényszék, valamint a Zirci és a Szombathelyi Járásbíróság is. A rendőrség top 50-es körözési listáján ezúttal öt körözött neve mellett szerepel, hogy különösen veszélyes bűnöző – az egyik a celldömölki fiatalember. A teljes cikket ITT olvashatja!

Tíz éve kirabolták, a Covid idején váltani kényszerült, de végre megvalósítja álmát a vasi férfi

Másodszor áll talpra Varga Szilárd, akit korábban kiraboltak, a Covid idején pedig megszűnt a munkaviszonya. Most ért oda, ami a gyerekkori álma volt: csak lovakkal foglalkozik. A vasi férfi történetéről ITT írunk részletesen.

 

Dr. Széll Kálmán elhunyt ikertestvérére emlékezik

Dr. Széll Tamás Amerikában élt, de Vas megyeinek tartotta magát. – Nehéz (és nem is megszokott) gyakorlat az ikertestvérnek – fél lelkének elvesztése okából – elfogulatlan méltatást írni, de nem térhettem ki előle, miután írásban hagyott egyik utolsó kívánsága az volt, hogy halálhírét a Vas Népében adjuk tudtul – olvasható a nekrológban, amelyet ITT olvashat el!

Digitális oktatás egy szombathelyi szakképző iskola tanárnőjének szemével

A Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Technikumának igazgatóhelyettesével beszélgettünk, aki mesélt a diákok és a tanárok reakciójáról, az oktatás működéséről, valamint az érdekes szituációkról, amiket a jelenlegi helyzet szül. A teljes cikket ITT olvashatja!

Karácsonyt varázsolt a kertjébe a balogunyomi nyugdíjas lakatos

Kurucz József nyugdíjas lakatosnak szenvedélye a szakmája, állandóan alkot, és különlegesen vonzódik karácsony ünnepéhez. Mindezek összeadódnak családi házuk kertjében, ahová téli mesevilágot álmodott. A teljes cikket ITT olvashatja!

 

Megjöttek a részletek az idősek vásárlási idősávjáról

Hétfő délután megjelent az idősek vásárlási idősávjáról szóló kormányrendelet. A jogszabály a kihirdetést követő napon lépett életbe. Az új járványügyi intézkedés részleteiről ITT írunk. Kedden körbenéztünk a megyében és azt tapasztaltuk, hogy jól vizsgáztak a 65 év alattiak Vas megyében, nem mentek boltba 9 és 11 óra között. Olvasóink egyetértenek a bevezetett korlátozásokkal, sőt, van köztük olyan is, aki tovább szigorítaná azokat. Erről ITT számolunk be részletesen.

Illegálisan az országban tartózkodókat fogtak el a rendőrök Szombathely határában

Kérdésünkre válaszolt a Vas Megyei Rendőrkapitányság, miszerint a székesfehérvári rendőrök információi alapján ellenőriztek egy osztrák rendszámú autót Szombathely határában, amiben mint kiderült, négy olyan külföldi állampolgár tartózkodott, akik nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat. A teljes cikket és a fotókat ITT találja!

Megkezdődött a köznevelési dolgozók tesztelése Vas megyében is – A Brenner-iskolában jártunk

A járvány megfékezésének egyik újabb lépéseként hétfőn Vas megyében is megkezdődött az oktatási-nevelési és egészségügyi intézményekben a koronavírus-tesztelés. A Brenner-iskolában négytagú, orvostanhallgatókból álló szűrőteam vett mintát. A teljes cikket ITT olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában