Először adományozták ezt a címet

2020.12.15. 07:00

Díszpolgárrá avatták Nemesládony volt polgármesterét

A község művelődési házában családias hangulatú ünnepségen adták át a Nemesládony község díszpolgára címet. A falu történetében elsőként Bokor Endréné volt polgármester asszony vehette át a képviselő-testület által az idén alapított címet.

Vas Népe

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: VN/Fábián-Bencsik Gabriella

A napokban – a kialakult járványhelyzet miatt – szűk körű ünnepségen Rubóczkiné Börczy Viktória polgármester adta át a megtisztelő címet Bokor Endréné részére, akinek kettős ünnepe volt, hiszen aznap ünnepelte 80. születésnapját is.

A polgármester asszony örömét fejezte ki, hogy éppen ezen a kerek évfordulón adhatja át a díjat. Beszédében kiemelte Bokor Endréné Ica néni kitartó és önzetlen tevékenységét, amit 24 éven át végzett a falu első embereként. Megköszönte áldozatos munkáját, amellyel

fellendítette a kicsi falu gazdasági és kulturális életét egyaránt. A díszpolgári oklevél, emlékplakett és ajándékcsomag átadása után az ünnepelt meghatódva köszönte meg a megtisztelő címet. Nehezen szólalt meg, ahogyan ő fogalmazott, szavakba szinte nem is önthető, hogy mit jelent neki ez a kitüntetés.

– Egy falu életben tartásáért vállalt munka nagy felelősség és alázatos szolgálat – mondta Bokor Endréné. – Nem könnyű munka volt, de érdemes, és ez erőt adott a gondok és a célul tűzött feladatok eredményes megoldásához. Kiemelte a volt képviselőtársai és családjaik segítségét, a csapatmunkát, amiben 24 éven át dolgozott. Köszönetet mondott a falu minden lakójának kétkezi munkájukért, építő jellegű javaslataikért. Nem utolsósorban megköszönte családja támogatását, biztatásukat, segítségüket.

Az ünnepség végén a falu múltjáról és jelenéről beszélgetett a volt és a jelenlegi polgármester asszony. Bokor Endréné, Nemesládony község díszpolgára sok sikert és kitartást kívánt a képviselő-testületnek a további munkákhoz.

Kiemelt képünkön: Rubóczkiné Börczy Viktória polgármester, Bokor Endréné, Nemesládony díszpolgára és Kovács-Deé Eszter aljegyző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában