véleményfelmérés

2020.12.17. 07:00

Egyházi iskolaátvétel – A felmérés eredménye szerint a szülők többsége támogatná

A Szombathelyi Egyházmegye decemberben nem hivatalos véleményfelmérést végzett a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium fenntartói jogának átvételéről. A szülők többsége az egyházi iskolaátvétel mellett voksolt.

Tersztyánszky Krisztina

DCIM\100MEDIA\DJI_0025.JPG

Forrás: Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Ahogy arról beszámoltunk, a Szombathelyi Egyházmegye 2019-ben kezdeményezte a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola és Gimnázium egyházi fenntartásba vételét. A pandémiás helyzet miatt az átvételről szóló szülői szavazást márciusban nem lehetett megtartani. Az egyházmegye ősszel felvette a kapcsolatot a Szombathelyi Tankerülettel, az iskola szülői szervezetének vezetőivel és az intézményvezetőkkel, kialakult az átvétel lebonyolításának eljárásrendje. Ha a szülők többsége úgy dönt, hogy támogatja az átvételt, a Vörösmarty Mihály Gimnázium, a Széchenyi István Általános Iskola, Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája és annak rábagyarmati telephelye kerülne át a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásába, az Arany János Iskola maradna állami fenntartású, ott szerveznék meg az 1–8. osztályos képzést.

A múlt héten lebonyolított szavazáson a szentgotthárdi oktatási-nevelési intézmények mindegyik egységében a szavazásra jogosult szülők több mint kétharmada igennel válaszolt a kérdésre, hogy létesüljön-e egyházi fenntartású intézmény az állami fenntartású iskola mellett. A hivatalos szavazást a Szombathelyi Tankerület szervezi meg, várhatóan 2021 márciusában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában