december 11-ei szám

2020.12.15. 17:52

Fidesz: Pártatlan maradt-e a szombathelyi önkormányzati lap?

A december 11-ei szám címlapja miatt az önkormányzati hetilap főszerkesztőjéhez fordult nyílt levélben a szombathelyi Fidesz.

vaol.hu

Az önkormányzati újság úgy jelent meg, hogy címlapján Bontás felülről címmel közöltek egy képet: narancssárga bontókalapács veri szét a szombathelyi városházát.

A Fidesz szerint ezzel az újság utalást tesz a kormány járványban hozott nehéz intézkedéseire. A szombathelyi Fidesz közösségi oldalán megosztott nyílt levélben azt írták: „Megítélésünk szerint ezzel – az Ön hozzájárulásával – súlyosan megsértették a közszolgálatiság fogalmát.”

A frakció több kérdést is feltett a szombathelyi önkormányzati újság főszerkesztőjének, így például azt: „(...) nem gondolja-e, hogy a megjelent címlappal Önök nem tájékoztatnak, hanem durván beleavatkoznak a közéletbe?”

A lapnál „megvalósul-e a Nemény András polgármester által korábban többször megígért pártatlan tájékoztatás?” – ezt is kérdezte a Savaria Fórum főszerkesztőjétől a Fidesz-frakció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában