Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa

2020.12.02. 07:00

Hiteles érdekképviselet és valós párbeszéd alakult ki Szentgotthárdon

Öt éve alakult meg Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa. A tapasztalatokról dr. Sütő Ferenc elnökkel beszélgettünk, aki tavaly október óta ifjúsági ügyekért is felelős önkormányzati tanácsnokként tevékenykedik.

Tersztyánszky Krisztina

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: VN-archív

– A városvezetés öt éve ezzel a képviselő-testületi döntésével is kifejezésre juttatta, hogy felelősséget érez a szentgotthárdi fiatalokért, fontosnak tartja megismerni elvárásaikat, érdekeiket és próbál minél jobb feltételeket biztosítani számukra az életük különböző területein.

Az ötéves munkának lassan meg is lesz az eredménye. Mára hiteles érdekképviselet és valós párbeszéd alakult ki a tanács közvetítésével az önkormányzat, a helyi intézmények és a gotthárdi fiatalok között. A középiskolások továbbtanulását segítendő minden évben pályaválasztási napot szervezünk. A Szentgotthárdi Ifjúsági Nap keretében igyekszünk hasznos és tartalmas programot ajánlani a fiataloknak. Folyamatosan tájékoztatjuk őket az aktuális hírekről, az ösztöndíj-lehetőségekről, csatlakozunk jótékonysági akciókhoz. A munkámat alelnökként Papp Bálint és a szervezet titkára, Gaál Ákos segíti. A tanácsban az iskolák delegáltjai és két külsős tag tevékenykedik.

Az idei évben ifjúságkutatást végeztek. 31 pontos kérdőíven kérték ki a fiatalok véleményét, javaslatait. Egy konkrét javaslat máris a képviselők asztalára került, és a jövőben elkészül a városi sportpályán egy skate-park. Szakmai kapcsolatot alakítottak ki a Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal és egy muravidéki ifjúsági szervezettel. Terveznek Ifjúságügyi Kerekasztalt és Ifjúsági Akadémiát.

– Hisszük, hogy közösséget építünk! Továbbra is várjuk az aktív és tenni akaró fiatalok jelentkezését, hiszen csak így tudjuk a számukra fontos dolgokat felkarolni – zárta szavait Sütő Ferenc.

Kiemelt képünkön: A 2019-es pályaválasztási napon a továbbtanulási lehetőségekkel ismerkedtek a fiatalok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában