Ülőhelyekkel, reklámtáblákkal készülnek

2020.12.21. 07:00

Kilenc helyszínen összesen tizenegy új utasváró kiépítését kezdték meg Kőszegen

Kilenc helyszínen – köztük a Liszt Ferenc utcai buszpályaudvaron, a vasútállomásnál és több Rohonci és Rákóczi Ferenc utcai buszmegállóban – összesen tizenegy új egységes utasváró kiépítését kezdték meg múlt héten.

VN

Buszmegállók, 20201219, ut, Kőszeg, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A fedett, egy-, illetve háromoldalú esőbeállóknál ülőhelyeket is telepítenek és korszerű, megvilágított reklámtáblákat is láthat majd a helyszíneken az utazóközönség. Az építés ideje alatt a közlekedőktől fokozott óvatosságot és türelmet kér az önkormányzat. Még tavasszal kereste meg az önkormányzatot egy, a közterületi reklámpiacon működő cég: hosszú távú együttműködést ajánlottak reklámeszközzel felszerelt közterületi utasvárók telepítésére.

Ezek a szerződés szerint a városnak azon pontjaira kerülnek december 31-éig, ahol a menetrend szerinti buszjáratoknak kijelölt megállóhelyek vannak, de nincs fedett utasváró. A 15 éves határozott időtartamra szóló konstrukcióban az utasvárók a cég tulajdonában maradnak azzal a kikötéssel, hogy a telepítés, a tisztítás, a karbantartás és az üzemeltetés is őket terheli.

Az üzemeltető rendelkezik mind az utasvárókba, mind a külön helyszínekre kiépített CityLight-felületek felett, amelyeken az önkormányzatnak is lehetősége nyílik akár hirdetést közzétetetni – erről is döntöttek a képviselők ülésükön.

Kiemelt képünkön: A menetrend szerinti buszjáratoknak kijelölt megállóhelyeken létesülnek az utasvárók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában