Idén rénszarvas helyett lovakkal, szán helyett hintóval kereste fel a gyerekeket

2020.12.07. 07:00

Lovak vitték a Nagyszakállút Bucsuban

A településen is rendhagyó módon történt a Mikulás látogatása, a korábbi évek szokásától eltérően lovashintó vitte a gyerekeknek az ajándékot.

Tóth Dóra

Mikulás ,20201206, ut, Bucsu, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Betartotta a járványügyi előírásokat a Mikulás. Korábban a városszéli kastély előterében várta a gyerekeket ajándékokkal, szüleiket pedig a kastély tulajdonosa, Dorn Edeltraut helyi vállalkozó látta vendégül. Mivel idén ez nem valósulhatott meg, a Mikulás ment el a gyerekekhez. Ebben sokan voltak segítségére, az önkormányzat és Dorn asszony közösen adta az ajándékokat, Geröly Tibor országos C kategóriás fogathajtóbajnok pedig a járművet biztosította. Így a Mikulás, akinek a ruhájába Perger Gyula plébános bújt, idén lovashintóval érkezett a településen élő gyerekekhez, akik már nagyon várták.

Hogy ne legyen hiány rénszarvasban, a fogatot húzó lovak, Csinos és Cifra csengőket és szarvakat kaptak, és egy krampusz is helyet foglalt a hintón.

Gál Sándor polgármester elmondta, még nem tudják, jövőre hogyan alakul az ünnep, de ha sikeres lesz az idei ajándékozás, nem vetik el az ötletet, hogy legközelebb is hasonlóan szervezzék meg, akár vendéglátással összekötve.

Kiemelt képünkön: A lovashintót Cifra és Csinos húzta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában