levél

2020.12.18. 17:44

Tízezer forintot ér az éves munkájuk? – Visszaadták jutalmukat a dolgozók a csepregi polgármesternek

Megalázónak tartják évvégi jutalmukat a csepregi Területi Gondozási Központ dolgozói, ezért úgy döntöttek, közösen visszaadják a polgármesternek a fejenként kiutalt 10 ezer forintot – derül ki abból a levélből, amelyet Frankné Sipos Ildikó vezetőápoló tett közzé közösségi oldalán.

VN

Fotó: pixabay.com

A levélben azt írják: tisztában vannak vele, hogy a város költségvetése szoros és a vírushelyzet miatt még inkább nehéz helyzetbe került, de ennél az összegnél még egy jó szót, kis törődést is méltóbbnak találtak volna. Éjt nappallá téve dolgoznak, de úgy érzik, nem becsülik meg munkájukat. „Önök jól tudják, hogy nem a COVID miatt megnövekedett feladatok nehezítették meg a munkánkat, hanem egész évben létszám és szakképzett dolgozó hiánnyal küzdöttünk. Ennek ellenére az ellátottaink nem szenvedtek hiányt a gondozásban, sokszor mi voltunk az egyetlenek, akik mellettük voltak, meghallgatták, segítették őket” – írják.

A levél aláírói nem érzik igazságosnak, hogy az önkormányzat valamennyi intézménye ugyanabba a kalapba tartozik, és az ő létszámhiányuk miatt megtakarított bért egységesen osztották szét. „Úgy tudjuk, hogyha az Önök által megítélt tízezer forint ötvenszeresét kapnánk, még akkor is maradna a bérmegtakarításunkból. Mi ekkora összegről álmodni sem merünk, de ezt viszont megalázónak érezzük” – fogalmaznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában