Neve felkerült a Hírességek sétányára

2020.12.12. 07:00

Mérei Tamás csillaga Szombathelyen

Felkerült az Iseum előtti Hírességek sétányára Mérei Tamás világhírű csellóművész, a Savaria Szimfonikus Zenekar egykori igazgatójának csillaga.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Cseh Gábor

Nemény András polgármester arról beszélt, csupa főszereplő nevét olvashatjuk a Mérei Tamás megálmodta sétányon, pedig ő maga is az volt: Szombathely kulturális életének főszereplője. Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója lapunknak azt mondta: – A csillag, melybe bevésték nevét, hozzá illően jelképezi a város elismerését, Szombathely kultúrájáért végzett kimagasló tevékenységét. Szólistaként a koncerttermek színpadán mindig lenyűgözte a közönséget, kuratóriumi elnökként egyedivé tette a történelmi karnevált.

A szimfonikus zenekar igazgatójaként magasabb szintre emelte az együttes ismertségét és elismertségét, hiszen a hagyományos koncertprogramok mellett például létrehozta a „Hollywood Classics” filmzenei sorozatot és újraindította az „Iseumi Játékok” rendezvényeit. Mérei Tamás örökre meghatározó személyisége marad Szombathely kulturális életének.

Kiemelt képünkön: A Rákóczi utca járdája új emlékkővel bővült a néhai csellóművész, zenekarigazgató tiszteletére

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában