Mikulás Vas megyében

2020.12.07. 11:30

Mikulás tárogatózott Vasváron, Sorkikápolnára pedig Télanyó érkezett a gyerekekhez

Tárogatókoncertet adott a vasvári Mikulás a világ négy égtája felé, Sorkikápolnára pedig Télanyó érkezett a gyerekekhez falubusz húzta utánfutón.

Merklin Tímea

20201206 A Mikulás tárogató zenével köszöntötte a vasvári polgárokat, Vasvár, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A vasvári Mikulást, aki először a művelődési házat belülről körbejárva, a nyitott ablakokon át fújta, ténylegesen Miklósnak hívták. Vesztergám Miklós, aki a városi kilátóból szokott koncertet adni jó időben, Adonyból érkezett Gergye Rezső, a Nagy Gáspár Kulturális Központ igazgatója meghívására. A polgármesteri hivatal teraszáról is tárogatózott, hogy azon a környéken is hallják a hangzó Mikulás-ajándékot.

Sorkikápolnán női Mikulás jött, vagyis egy asszonyt rejtett a nagy fehér szakáll és a jelmez, kérte, hogy a nevét ne áruljuk el. Harminc évvel ezelőtt már volt egyszer ebben a szerepben, most örömmel fogadta el ismét a felkérést, mert nagy családban nőtt fel, jól tud bánni a gyerekekkel, és gyorsan reagál akár a kínos kérdésekre is.

Sorkikápolnán a falubuszos Mikulás trónusa egy templomból elkért faragott szék volt, alatta zenélő dobozzal Fotó: Szendi Péter

Az önkormányzati mikuláscsomagokat osztotta szét krampuszai segítségével. A manói előre feljegyezték a tudnivalókat a listáján szereplő gyerekekről, így aztán mindegyikkel érdemben tudott beszélgetni, szidalom nélkül, de a jóra terelgetve, az otthoni segítésre buzdítva.

Kiemelt képünkön: Vesztergám Miklós, aki Adonyból érkezett Mikulás-koncertet fújni Vasvárra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában