látogatás

2020.12.19. 07:00

Navracsics Tibor Sárváron tájékozódott a tervekről

Dr. Navracsics Tibor, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa pénteken Sárvárra látogatott.

Pajor András

Fotó: Pajor András

A sárvári látogatást megelőzően – Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője kezdeményezésére – Veszprémben jött létre találkozó, amelyen Sárvár vezetői és dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke folytatott megbeszélést dr. Navracsics Tiborral. Az egy hónappal ezelőtti tárgyaláson áttekintették a város jelenlegi helyzetét, valamint turisztikai és ipari fejlesztési koncepcióját. Pénteken pedig Sárváron meg is tekintették a következő évek előrelépési lehetőségeinek, jelenleg megvalósulás alatt álló és jövőbeni helyszíneit.

A várban a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója, Takács Zoltán Bálint beszélt a hagyományok tárgyi emlékeinek őrzésével kapcsolatos tennivalókról és ezeknek korszerű formai kereteket is adó, már elkészült tervekről. A kormánybiztos megszemlélte a Csónakázótó melletti fejlesztési területen zajló munkálatokat. Itt több eredményes pályázat révén zajlik a megyei közgyűléssel konzorciumban elnyert kerékpár-turisztikai fejlesztés: a tó körül műanyag borítású futópálya és szabadtéri kézilabdapálya épül.

A gyógy- és wellnessfürdőn Kántás Zoltán igazgató megköszönte dr. Navracsics Tibornak is a kormány csaknem kétmilliárd forintos kötvényátvállalását; vázolva a további működés koncepcióját. Kondora István reméli, hogy a turizmus és az ipar fejlesztésére kidolgozott tervekhez a források megszerzésében a jövőben is sikerrel versenyezhet a város. – Azokat a kitörési pontokat mutattuk meg, amelyek révén Sárvár folytatni tudja eddig is megtapasztalt fejlődését. Ennek a munkának már milliárdos öszszegekben megvalósult elemei többek közt a nemrég átadott új épületek mellett a SárvárAréna, a vasútállomás és a vonatközlekedés megújulása, valamint a városon átvezető főút felújítása. Ezek az egymásra épülő beruházások adják meg az alapját a jövő projektjeinek is – jelentette ki Ágh Péter a tárgyalás után.

– Sárvár jelentős fejlesztési potenciállal rendelkezik. A város delegációja volt már a hivatalomban és bemutatta a Sárvár2030 címmel összeállított, összefogott és jól fókuszált, tíz évre szóló fejlesztési tervet. Ezúttal személyesen is láthattam a helyszíneket. Költségvetési szempontból is nagyon jól előkészített elképzelésekről van szó. Bízom benne, hogy európai uniós és hazai források révén minél többet meg tudunk valósítani ezekből – összegzett dr. Navracsics Tibor.

Kiemelt képünkön: A tónál épülő kerékpárúton dr. Kondora Bálint, dr. Máhr Tivadar, dr. Navracsics Tibor, Ágh Péter és Kondora István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában