Engedmény

2020.12.10. 20:00

Nem kell fizetni a teraszokért Szentgotthárdon

Huszár Gábor polgármester intézkedéseket léptetett életbe a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került üzlethelyiség-bérlők terheinek enyhítésére.

Tersztyánszky Krisztina

Huszár Gábor polgármester minden hónapban egyszer videóüzenetben válaszol a szentgotthárdiak kérdéseire Fotó: VN-Archív/SZP

Fotó: Szendi Péter

A hármas határ mentén fekvő városban különösen nagy veszteséggel kell számolniuk a vendéglátósoknak, a boltoknak és a szolgáltatóknak, hiszen a külföldi ügyfélkörüket is nélkülözni kénytelenek. Az önkormányzat által bérbe adott, üzlethelyiségként működtetett bérleményekkel kapcsolatban több kárenyhítő döntés született, mindegyik intézkedést kérelmezni kell a bérlőnek.

Azoknál az önkormányzattól bérelt üzlethelyiségeknél, amelyeket a veszélyhelyzetről szóló kormányrendelet szerint be kellett zárni, az önkormányzat november 1-től a bezárási kötelezettség fennállásáig elengedi a bérleti díjat. Nem vonatkozik ez azokra, ahol a zárás ellenére ételek elvitelére van lehetőség, vagy ahonnan kiszállítás történik.

Az a bérlő, aki önként bezárva tartja üzletét, a kérelem benyújtásának napjától a kihirdetett veszélyhelyzet megszüntetéséig ötven százalékos bérleti díj mérséklésre jogosult.

Akinél a bevétel csökkenése elérte az ötven százalékot, vagy igényt tarthat a veszélyhelyzet végéig 50 százalékos bérleti­díj-csökkentésre, vagy átüte­mezheti a bérleti díj fizetését.

A vendéglátó üzlethelyiségek bérelt teraszaira november 1-től a veszélyhelyzet fennállásáig a közterület használatért nem kell díjat fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában