Ónos szitálás

2020.12.27. 19:26

Összesen 8 autó tört össze egy balesetsorozatban Szombathelyen, jégpályává vált a felüljáró

Összesen nyolc autó tört össze Szombathelyen, a Csaba úton lévő felüljárón vasárnap este, amikor az ónos szitálás miatt jégpályává változott az úttest ezen a szakaszon.

Horváth Balázs

20201227 Baleset, ooszesen 8 autó tört össze a lefagyott felüljárón Szombathely Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Az autósok nedves, de nem csúszós útszakaszon haladtak, ami minden előjel nélkül a felüljárón jégpáncélra váltott, többen a szalagkorlátnak vagy másik autónak ütköztek. Az egymás után történt baleseteket többen is bejelentették a segélyhívón, illetve a kiérkező rendőrök is jelezték a teljesen – még gyalogosan is – járhatatlan utat, de az első sószóró jármű ezután körülbelül 2 órával később érkezett csak meg. Ezalatt az idő alatt a rendőrök lezárták az útszakaszt, de a forgalmat irányító, láthatósági mellényt viselő és elemlámpával köröző rendőröket rengetegen figyelmen kívül hagyták, és a 30 km/h-s sebességkorlátozásos szakaszon a megengedettnél sokkal gyorsabban behajtottak a lezárt és korcsolyapályává vált útszakaszra, majd „bent ragadtak” ezen a részen, ahonnét csak nagyon nehezen, csúszkálva tudtak sokan 5-10 perc alatt kikeveredni.

Fotók: Horváth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában