ünneplés

2020.12.22. 14:45

Panettone és olívaolaj: olaszosan Olaszfán

Egyre mélyül az olaszfai olasz–magyar barátság: a karácsony megünneplése adja az újabb kapocs apropóját Lorenzo Sartie jóvoltából.

Bakos Ágnes

Fotó: VN/SZOF

Az olasz, olaszországi karácsonyok elengedhetetlen kellékei kerültek az olaszfai családokhoz 2020 karácsonyán: panettone, pandoro, extra szűz olívaolaj is van a hatalmas ajándékkosárban, amelyből száznegyvenet osztottak ki Olaszfán.

Olasz felajánlás a karácsonyi csomag, Lorenzo Sartie ajándéka a Szívügyünk Olaszfa Egyesületnek. Gondosan csomagolták, szortírozták az ajándékot.

– Egyre jobb a kapcsolat a két nép között, az olasz nagykövetség is számon tartja a nyaranta rendezett olasz–magyar baráti napokat – emlékeztetett az immár 25 éves kapcsolatra Fekete Róbert, Olaszfa polgármestere, a Szívügyünk Olaszfa Egyesület elnöke.

A kuriózumnak számító olasz nyelvű szentmiséken és kulturális rendezvényeken túl most „gasztronómiai nyitást” hozott az év Lorenzo Sartie jóvoltából. Az egyesület tagjaitól a házhoz vitt csomagokhoz csatolt levélen az év végi jókívánság természetesen kétnyelvű: Buon Natale e felice anno nuovo! Áldott karácsonyt és boldog új esztendőt!

Kiemelt képünkön: Indul az olaszfai ajándékosztás: házról házra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában