Olvasói tapasztalatok, videó

2020.12.28. 09:37

Szentgotthárdon is lehetett érezni a földrengést (Frissítve!)

Mint ahogy arról beszámoltunk, <a href="https://www.vaol.hu/orszag-vilag/erosebb-foldrenges-razta-meg-horvatorszagot-4531384/">erősebb földrengés rázta meg Horvátországot.</a>

Tersztyánszky Krisztina, vaol.hu

Fotó: pixabay.com

Frissítve:

14.30

A szentgotthárdi, négyemeletes panelben lakó fiatal olvasónk kérdésünkre erről számolt be:

- Furcsa módon, bár nagyon nem szeretek korán kelni és nem is szoktam magamtól megébredni ilyen korán, előtte 10-15 perccel valamiért megébredtem és csak forgolódtam! Felkeltem, a napi dolgokat elvégeztem majd édesanyámtól elköszöntem mert ment dolgozni. Aztán még a telefonomat kicsit nézegettem és akkor kezdtem érezni, mintha valaki löködné az ágyam. Hirtelen fel is ültem és pár másodpercig még éreztem, hogy mozog alattam az ágy. Anyám is érezte a rengést és a karácsonyfán is lehetett látni, hogy mozognak a díszek. Mindez az epicentrumban történt rengés után 5-10 perccel lehetett.

Hozzátette: ez a rengés most sokkal gyengébbnek tűnt, mint a március 22-én történt – az nagyon ijesztő volt.

Korábban írtuk:

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obeszervatórium közlése szerint december 28-án, helyi idő szerint 06:28-kor 6 km-es mélységben 5.4-es magnitúdójú földrengés keletkezett Horvátországban. A rengés epicentruma Petrinja község közelében, Zágrábtól 50 km-re D-re, és a magyar országhatártól közelítőleg 100 km-re volt. A fő rengés után várhatók utórengések, amelyek között erősek is lehetnek.A földrengést Zala, Somogy és Baranya megyében sokan érezték.

Információink szerint a rengéseket Szentgotthárdon is többen érezték. „Mintha löködné valaki az ágyam” írta egy olvasónk a vaol.hu oldalunkon.

A zaol.hu beszámolt róla, hogy Nagykanizsán is érzékelték a földrengést. A cikkért kattintson IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában