Fények gyújtásával és online

2020.12.01. 07:00

Szűk körben kezdődött meg a karácsonyvárás Jánosházán is

Helyükre kerültek a város karácsonyt váró fényei, helyén a karácsonyfa és az adventi koszorú, de közösségi programokra továbbra sincs lehetőség a vírushelyzet okán. Szűk körben és online azért készül az ünnepre a város.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

Már az első adventi vasárnapon sokan sétáltak Jánosháza központjában: megcsodálták a karácsonyfát és az adventi koszorút, a betlehemet. Ilyenkor forralt boros, teázós estéket szoktak tartani, az adventi gyertyagyújtást pedig rendre irodalmi előadások kísérik, a vírushelyzet okán elmaradnak idén az ilyen alkalmak. Szűk körben kapcsolták fel az adventi koszorú első gyertyáját, Déri Péter plébános kért áldást a koszorúra, Kiss András polgármester pedig arról beszélt, hogy egy boldogabb évet remél 2021-re.

A város szívében minden lámpaoszlopra jut pluszfény: fényes csillagokkal, füzérekkel jelzik, hogy megkezdődött a karácsonyvárás. A betlehem is látható, a kis Jézus majd szenteste kerül a jászolba. És online is igyekeznek pótolni a találkozásokat, hiszen visszanézhető az első gyertyagyújtás, és Úton karácsony felé címmel közzétették a jánosházi irodalmi színpad verses-énekes műsorát – így várja az ünnepet Jánosháza.

Kiemelt képünkön:Kiss András mutatta a már felállított betlehemet

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában