Vádemelés

2020.12.16. 08:33

Több szombathelyi egészségügyi intézményben is lopott az alkalmazottaktól egy férfi

A Kőszegi Járási Ügyészség a rovott múltú vádlottal szemben elzárás kiszabását indítványozta.

vaol.hu

Markusovszky kórház , szombathely, 20201125, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A Vas Megyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Kőszegi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2019 szeptemberében bement a szombathelyi kórház sürgősségi osztály egyik vizsgálójába és azt közölte az ott dolgozó sértettel, hogy öngyilkos akar lenni. Miközben a sértett segítségért indult, a vádlott ellopta a vizsgáló íróasztalán hagyott 45.000 forint értékű mobiltelefonját.

A bűncselekménnyel okozott kár a mobiltelefon lefoglalásával és a sértettnek visszaadásával megtérült.

Ezt követően a vádlott a vád szerint 2020 januárjában a Szombathely, Sugár utcában lévő orvosi ügyelet dolgozóitól is lopott. A vádlott 2020. januárjában rendőri kísérettel érkezett vizsgálatra az orvosi ügyeletre. A vizsgálat és a rendőri intézkedés befejezését követően visszament a vádlott az ügyeletre és segítséget kért a hazajutáshoz. A vádlott többször bement a váróból a vizsgálóba az ügyeletes

orvoshoz, aki megsajnálta őt és 1.000 forintot adott a vádlottnak, hogy haza tudjon utazni Vas megyei lakóhelyére.

A vádlott a rendőri intézkedést követően az orvosi ügyeleten tartózkodása alatt ellopta az orvosi szobából az ügyeletes orvos 95.000 forint értékű mobiltelefonját és a nővérpihenőben hagyott táskában lévő pénztárcából a nővér 3.000 forintját. Az ügyeletes orvos kára a mobiltelefon lefoglalásával és visszaadásával megtérült, míg a nővérnek okozott kár nem térült meg.

A Kőszegi Járási Ügyészség a rovott múltú vádlottal szemben elzárás kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában