több mint egy stadion

2021.01.27. 15:40

A Haladás Sportkomplexum többet érdemel – Tulajdonosváltásról, szerződésekről, tervekről kérdeztük a régi-új igazgatót

Január 1-jétől ismét Gál Sándor irányítja a Haladás Haladás Sportkomplexum Fejlesztő NKft.-t. Egyúttal megkezdődött a hosszas átadás-átvételi folyamat is: az állam tulajdonába, a Nemzeti Sportközpontok fenntartása és üzemeltetése alá kerül az intézmény. 

Cseh-Egyed Bernadett

– Beszélgessünk a sakkteremben. Ott most még csend van, de délutánonként minden asztal megtelik – mondja Gál Sándor, majd otthonosan kalauzol végig minket a látszólag egyforma fehér folyosókon. Nem kell a feliratokat sasolnia, tudja jól, melyik ajtó mögött milyen értékes munka folyik. Megmutatja a méltán híres boxtermet, elmegyünk a konditermek mellett, mesél az olimpiai ezüstérmes Márkus Erzsébet irányította súlyemelő szakosztályról. – Pezseg itt az élet, és szeretném, ha ezt a szombathelyiek is tudnák. Régi mottóm ma is érvényes: A Haladás Sportkomplexum több mint egy stadion, naponta ezer gyermek edz, sportol, fejlődik ezen falak között. A Sportkomplexum nekik, a jövő generációjának épült. Nem véletlenül kezdtük el 2018-ban a komplexumtúrákat, és terveim szerint a pandémia után folytatjuk is – ezt már a szépen faragott sakkbábuk mellett ülve jegyzi meg a régi-új igazgató.

Mint ismeretes, Gál Sándort a tavaly októberben felálló új közgyűlési többség váltotta le posztjáról, a munkával először Jagodits Rómeót bízták meg, majd az elmúlt három hónapban Kovács Cecília látta el az igazgatói teendőket. December elején robbant a hír, az önkormányzat kezdeményezte a létesítmény üzemeltetésének átadását a magyar állam részére, az ügyvezetői feladatok ellátására pedig – a jövőbeni tulajdonos javaslatára – a korábbi igazgatót, Gál Sándort bízza meg. – Deja vu érzésem van. Amikor 2018 őszén ide kerültem, a Haladás VSE-nek nem volt adott évre szerződése, a Labdarúgó Kft.-nek pedig volt, de nem fizetett. Most pontosan ugyanez a helyzet. Szerintem nem az a megoldás, hogy a két Haladás nevű céget kirakjuk, hanem mindenkivel közös hangot és megoldást kell találni, meg kell tudni egyezni, hiszen ez a létesítmény nekik épült. Jelentem, az elmúlt hetekben ezen dolgoztam, és nagyon közel vagyunk a megoldáshoz – fogalmaz. A kérdésre, miszerint alkalmaz-e majd sales event managert, a következőt válaszolja: ilyen pozíció korábban nem létezett, és mi sem bizonyítja jobban szükségtelenségét, mint az, hogy a munkavállaló távozása után, már az elődje sem vett fel senkit a megüresedett helyre. Hogy a hangzatos pozíciót László Győző alpolgármester felesége töltötte be egy időre, nem foglalkoztatja. Az azonban annál inkább, mibe, vagyis inkább mennyibe került mindez a szombathelyieknek: egy közérdekű adatigénylésre válaszolva-melyet szintén az elődje ígért meg- hamarosan erről tájékoztatást ad.

Az állami átadás-átvétel mellett gőzerővel folynak az előkészületek a márciusi U21-es labdarúgó–Európa–bajnokságra. – Tudtam, hogy kettős feladatom lesz, mindent meg kell tenni, hogy a torna megrendezése ne kerüljön veszélybe. A pályázatot még az első regnálásom előtt adták be, az első felmérések már az én vezetésem alatt folytak. Most ott tartunk, hogy a múlt heti, utolsó UEFA-MLSZ bejáráson tisztáztuk a felmerülő kérdéseket. És másfél hónappal az esemény előtt rám maradtak a lebonyolításhoz szükséges vállalkozókkal és külső cégekkel való szerződéskötések is – teszi hozzá.

Gál Sándor azt mondja: az állam és a város vezetői egyaránt úgy látták, ő a biztosíték ezen feladatok zökkenőmentes lebonyolítására. Mindeközben – köszönhetően korábbi kapcsolatainak – sikerült leszerveznie februárra egy U19-es Magyarország-Horvátország válogatott felkészülési mérkőzést Szombathelyre. Hosszútávú célja éppen ez: professzionális és szabadidős tevékenységekkel, rendezvényekkel megtölteni a külföldi szakma által oly elismert épületet. Azt már csak reméli: a város kommunikációjában is elfoglalja az őt megillető helyet az intézmény. Hiszi, a Haladás Sportkomplexum Szombathely egyik ékköve – biztos benne, hogy a tulajdonosváltás hozta nyugalom ezt be is bizonyítja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában