Applikáció

2021.01.05. 07:00

Barangolások a Vasi-Hegyháton – A legkorszerűbb idegenvezetőt akár zsebre is lehet tenni

A közelmúltban elrajtolt a Hegyhát turisztikai applikációja. Ötven helyszínről, köztük tíz hegyháti település érdekességeiről, valamint az osztrák Weinidylle Natúrpark öt ­látnivalójáról jelenít meg fontos információkat az ­alkalmazás.

Pogács Mónika

20201017 Oszkó Pincetájházat avattak Oszkón – A Hegypásztor Kör 35. születésnapját ünnepelték Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Az applikáció letöltésével és a bluetooth bekapcsolásával az alkalmazásban szereplő turisztikai pontok megközelítésénél jelez az okoskészülék. Segítségével számos információ megtudható az adott attrakcióról. A zsebre vágható idegenvezető társ lehet a téli kirándulásokon is azok számára, akik ­túravezető nélkül barangolnak a környéken.

A Hegypásztor-applikáció létrehozását egy nemzetközi projekt támogatta. Az alkalmazás készítői a felhasználók együttműködését is kérik. Számítanak arra, hogy a túrázók tapasztalataikat, észrevételeiket megírják számukra. Ezek a rendszer esetleges hibáinak kijavításában segítik a Hegypásztor Kör munka­társait.

A Vasi-Hegyháton különben is mindig történik valami. Ősszel avatta föl a Hegypásztor Kör Oszkón, a szőlőhegyen azt a pincetájházat, amelyet autentikus módon, eredeti funkciójának megfelelően állítottak helyre és rendeztek be, a látogatók nagy örömére.

Az öreg pincét 35 éve vásárolták – és a Hegypásztor Kör 35. születésnapja alkalmából avatták föl.

Van hát mit megmutatni a Vasi-Hegyháton, a Hegypásztor-applikáció ebben segíti a barangolókat.

Kiemelt képünkön: a frissen átadott, régi-új oszkói pincetájház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában