Előterjesztés

2021.01.21. 20:08

Bejelentés a magyar kultúra napja előtt egy nappal: megszüntetnék az Agorát

Van némi pikantériája annak, hogy a magyar kultúra napját megelőző nap tette közzé a baloldali városvezetés azt az előterjesztést, amiben az Agora Szombathelyi Kulturális Központ jogutód nélküli megszüntetésének terve szerepel.

Vas Népe

Fotó: szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

A Szombathelyi Médiaközpont Nkft. veheti át az Agora feladatait – ez olvasható ki a polgármesteri előterjesztésből. Dr. Nemény András ezzel párhuzamosan felmenti a médiaközpont éléről a tavaly október 1-jével kinevezett Némethy Máriát. Az ügyvezetői feladatokat ezt követően Horváth Zoltán, az Agora igazgatója látja el. Az önkormányzati televíziót és újságot így várhatóan a korábbi LMP-s politikus felügyelheti.

Az előterjesztésből az is kiderül, hogy a baloldali városvezetés tervei szerint az Ago­ra Szombathelyi Kulturális Központ jogutód nélkül szűnne meg.

Az intézmény éves költségvetése 2020-ban meghaladta a 450 millió forintot, a közgyűlés által engedélyezett létszáma pedig 43 fő volt. A médiaközpont éves működése tavaly már 170 millió forintnál is többe került az adófizetőknek, pontos létszámadatairól nincs információnk. Az előterjesztés szerint az önkormányzat jelenlegi anyagi helyzete indokolja az átalakításokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában