Felújítás

2021.01.15. 07:00

Csinosítják az egykori kocsmaépületet Csöngén

Apró lépésekben dolgoznak a falu közfoglalkoztatottjai az egykori kocsmaépület felújításán.

Tersztyánszky Krisztina

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: VN/Csönge önkormányzat

A falu központjában lévő önkormányzati tulajdonú italboltot 2016-ban visszaadta az üzemeltetője. Azóta az épületben egy műhelyt és egy melegedő helyiséget alakítottak ki, a nagy részét pedig közösségi célokra kezdték el használni. A mellette lévő udvarban fedett közösségi teret alakítottak ki színpaddal, kemencével.

Bár van a falunak művelődési háza, ott nincs zöldterület, ezért a szabadtéri programokat az új helyen tartják. A falu közfoglalkoztatottjai a nyáron külső festést, ereszjavítást, mázolást végeztek az épületen, aztán a rossz idő beálltával a belső nyílászárókat festették újra. Amikor ezzel végeznek, megkezdik a belső festést, azt pedig a konyha felújítása követi majd. Itt fogják tárolni a szabadtéri sütéshez-főzéshez használatos eszközöket.

Nyéki Sándor polgármester szerint a pályázati lehetőségeket más célokra használták ki – ezt a csinosítgatást saját erőkkel is meg tudják oldani a csöngeiek.

Kiemelt képünkön: Molnár Norbert és Sárközi Miklós közmunkások a belső nyílászárókat festik újra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában