átöltöztették

2021.01.11. 07:00

Farsangi hangulatú lett a fabódé Cákon

Lekerültek a díszek a falu karácsonyfájáról, és lebontották a betlehemet is, de az utóbbinak helyet adó fabódét nehézkes lett volna elszállítani. Gondoltak egyet, és vidám farsangi hangulatúra öltöztették át.

Tóth Kata

Farsangi betlehem, 20210109, Cák, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Egy álarcos, színes bohóc és a vasorrú bába – két jelmezbe öltözött alak foglalja el a Cák központjában található fabódé színpadát. Tavaly a közösségi házban farsangi mulatságot rendeztek, az idén kevés esélye van, hogy megtarthatják, de legalább a vidám díszlettel utalnak a vízkereszttől húshagyókeddig tartó időszakra, hallottuk Tóth Szabolcs polgármestertől.

Szigeti-Schreiner Ildikó, Somogyiné Gyabronka Viktória és a férje, Somogyi Árpád falugondnok, Horváthné Ávár Judit, Kola­rich Katalin és a férje, Kolarich Ernő helyi kárpitos munkáját dicséri az ötletes farsangi dísz­let. A cáki fiatalok lelkesek: mostantól egész évben szeretnék aktuális tartalommal megtölteni a deszkaborítású bódét. Legközelebb áprilisban húsvéti dekorációval készülnek, árulta el a polgármester.

Kiemelt képen: A színpadon egy álarcos bohóc és a vasorrú bába

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában