új információk

2021.01.07. 07:00

Honismereti szörfölés

Önkéntes kutatómunkájuk eredményeként hatalmas mennyiségű új információval lepték meg karácsonyra az érdeklődőket a Szentgotthárdi Honismereti Klub tagjai.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: VN-archív/TK

A weblap a klubtagok közös munkája. Bár nem ez volt a megújítás elsődleges célja, több új menüpont különösen hasznos, hiszen a múzeum- és könyvtárlátogatás tilalmának időszakában is segítik akár a kutatómunkát, akár az élményszerű ismeretszerzést. Videók mutatják be a jelentősebb helytörténeti eseményeket, látnivalókat, sőt még egy olyan oktatóvideót is megosztanak a szerkesztők, amely török szemszögből mutatja be a szentgotthárdi csatát. Az olvasnivalók tárában értékes, 19–20. századi helytörténeti forrásmunkákat tettek közkinccsé digitális formában. Haszonnal lapozgathatók a helyi értéktár oldalai is, ahol alkategóriákra bontva mutatják be a város épített és természeti értékeit, kulturális kincseit. Figyelmet szentelnek Szentgotthárd jeles szülötteinek is, és sok olyan művészeti értékre ráirányítják a figyelmet, amelyek a mindennapokban nincsenek szem előtt. Dr. Frank Róza, a honlap egyik adminisztrátora elmondta: szívesen fogadnak minden közreműködést a további bővítéshez.

Kiemelt képünkön: Szentgotthárd ipartörténetéről is böngészhetünk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában