közösségi-társadalmi munka

2021.01.29. 07:00

Készülnek a Csónakázótó melletti beruházások Sárváron

A tavak körüli területeket pedig az elmúlt évekhez hasonlóan a Sárvári Kinizsi Horgász Egyesület tagjai tisztítják közösségi-társadalmi munkában.

Pajor András

Fotó: PÁS

Az egyesület a város horgásztavainak kezelői jogát nemrég kapta meg az önkormányzattól újabb öt évre, így nekik kell gondoskodniuk azok karbantartásáról, a haltelepítésről és minden ezzel járó kötelezettségről. A mintegy 300 fős tagságból sokan vesznek részt a nádirtásban és a tó körüli munkálatokban. A közösségi munka nem kötelező, azonban aki ezeken nem vesz részt, annak a következő évben pénzbeli megváltást kell fizetnie.

A munkálatokról Tóth Lajos, a Sárvári Kinizsi Horgász Egyesület elnöke úgy fogalmazott, hogy a tavak körül zajló félmilliárd forint összértékű fejlesztések a horgászok számára is nagyon fontosak. A beruházásoknak köszönhetően a Csónakázótó rendezettebb és

könnyebben megközelíthető lesz.

Az elmúlt évben nagyon sokan horgásztak Sárváron, mivel ez a sport nem esett tiltás alá. Így szinte rekordszámú horgászjegy fogyott. Tavaly az egyesület által elért jelentős bevétel idén rekordmennyiségű hal telepítését jelentheti. Ahogy korábban, most is pontyból kerül majd a legtöbb a vizekbe, de szinte biztos, hogy a ragadozó halak közül a süllő és a csuka mellé az idén harcsa is lesz.

– Ugyan védett faj és nagyon sokba kerül, tervezzük compók telepítését, mert ezeket tartják a halak doktorának – tette hozzá Tóth Lajos.

Kiemelt képünkön: Tóth Lajos egyesületi elnök hangsúlyozta, hogy a horgászok számára is fontosak a Csónakázótó körüli fejlesztések

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában