Felújítás

2021.01.05. 10:00

Kívül-belül vonzóbb lett a csörötneki óvoda

Elkészült a SZEOB Csillagvirág Tagóvodájának teljes külső-belső korszerűsítése.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Szendi Péter

A csaknem százéves, egykori villaépület 1975 óta ad otthont a falu óvodájának, ami a többszöri bővítés és átalakítás ellenére már nem felelt meg a mai kor követelményeinek. Miután az önkormányzatnak sikerült 64 és fél millió forint vissza nem térítendő támogatást nyernie a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, ki tudták cserélni a nyílászárókat, az energiahatékonyságot emellett hőszigetelés, modern kondenzációs gázkazán és napelemek segítik. Belül gondoskodtak a teljes akadálymentesítésről, újraburkolták és kifestették a helyiségeket, megújult az öltöző és a vizesblokk, a kerítés, járda. Emellett új eszközök, játékok, bútorok kerültek az intézménybe.

Kocsis Zsolt polgármester örömmel számolt be róla, hogy a megszépült intézményhez máris kedvet kapott néhány olyan szülő, aki korábban a szentgotthárdi óvodába járatta a gyermekét.

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elmondta: – Örömmel támogattam egy olyan beruházást, ami egyszerre tiszteleg a múlt előtt és építi a jövőt. A beruházás befektetés a jövőbe is. Nemcsak a megújuló energiák használata miatt, hanem leginkább azzal, hogy ez a most már korszerű létesítmény garanciája annak, hogy a megújult óvoda telt házzal működjön évek, évtizedek múltán is – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában