Így lenne ötösünk a lottón!

2021.01.27. 15:51

Koczka Tibor nem okoz csalódást: képviselőjelöltként indul az ellenzéki előválasztáson

A 2019-es önkormányzati választáson polgármesterjelöltként és képviselőjelöltként is elbukott, az ellenzéki előválasztáson újból megméretteti magát Koczka Tibor.

Tömböly Ágnes

Fotó: Horváth Balázs

Az Új Világ Néppárt keddi sajtótájékoztatóján dr. Pálinkás József elnök több nevet is felsorolt, kik azok, akik a szervezet képviseletében megmérettetik magukat országgyűlési képviselőjelöltként az ellenzéki előválasztáson. Koczka Tibor neve is elhangzott, a szombathelyi politikus egyébként az Új Világ Néppárt kommunikációs igazgatója.

Ismert, az egykori alpolgármester 2019-ben a szombathelyi közgyűlésben még a Fidesz-KDNP frakciójában foglalt helyet, majd 2019 nyarán bejelentette, függetlenként indul a város polgármesteri székéért. Emellett a Pro Savaria képviselőjelöltje is volt az önkormányzati választáson.

Emlékezetes, akkor a civil szervezet tagjai nyílt levélben tiltakoztak azért, mert a Molnár Miklós elnök által a Választási Bizottsághoz az egyesület nevében benyújtott egyéni képviselői listát és kompenzációs listát az egyesület közgyűlése állításuk szerint nem hagyta jóvá.

A választás eredménye sokatmondó volt: a szavazók alig több, mint 3 százaléka szavazott Koczkára, mint polgármesterjelöltre, és korábbi választókörzetében (Herény-Kámon-Minerva) sem sikerült mandátumot szereznie. A szombathelyi közgyűlésbe 2020 februárjában azért ülhetett be, mert Molnár Miklóst a Vasivíz Zrt. vezérigazgatójának választották, és összeférhetetlenség miatt le kellett mondania képviselői helyéről.

A Pro Savaria Egyesületet azóta Koczka Tibor képviseli a közgyűlésben. Nagy port kavart az is, hogy ezzel párhuzamosan, 2019 januárjában a Vasivíz Zrt. kommunikációs és marketing menedzsere lett. Ez a megbízása tavaly augusztus végéig tartott. Miután Molnár Miklóst visszahívták a Vas megyei társaság éléről, Koczka Tibor is rövid időn belül távozott a cégtől. Korábban azt hangsúlyozta: nem gondolja, hogy politikai hálából került volna a menedzseri pozícióba.

Úgy tűnik, a politikus pártpolitikai ambícióiról sem mondott le, hiszen csatlakozott a dr. Pálinkás József által létrehozott Új Világ Néppárthoz. Úgy tűnik, hogy 2021-ben az előválasztáson már e párt színeiben mérettetheti meg magát országgyűlési képviselőjelöltként. És hogy 2022-ben az országgyűlési képviselő-választáson milyen színekben indul? Egyelőre erről nincs információnk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában