oktatás

2021.01.23. 13:17

Középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgát tett 107 tanuló Sárváron

Pajor András

Fotó: Pajor András

 

A Vas Megyei Szakképzési Centrum Sárvári Tinódi Gimnáziumában százhét tanuló tett szombaton középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgát. A járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében a felvételizőket névsor alapján az intézmény több bejáratánál engedték be – a kötelező hőmérséklet-ellenőrzés és kézfertőtlenítés után. Egy tanteremben legfeljebb tízen tartózkodhattak, a 45 perces magyar és a rövid szünet után következő matematika feladatsor írása közben a diákoknak nem kellett maszkot viselni.

Fotó: Pajor András
Fotó: Pajor András

Az elmúlt években már megszokott gyakorlattá vált, hogy a szülők a legközelebbi vizsgahelyet jelölik meg, így a legtöbben sárvári diákok voltak, de érkeztek Ikervárról, Rábapatyról és Rumból is felvételizők. A Tinódi Gimnázium pedagógusai bizakodók: hiszen bár még nem biztos, hogy kit hová vesznek fel, a jelentkező fiatalok száma alapján szinte biztos, hogy idén is népszerű lesz a tavalyi év során önálló intézménnyé vált sárvári gimnázium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában