egy biztos

2021.01.18. 20:50

Médiaközpont: racionalizálás várható

Egyelőre nem tudni, milyen megszorítások várhatók a szombathelyi önkormányzat rendszerében a tervezett költségvetés alapján. Egy biztos, a médiaközpontnál racionalizálás lesz.

Tömböly Ágnes

A városházán rendkívüli ülésen tárgyalta az ügyet a városstratégiai bizottság

Fotó: Cseh Gábor

„Köszönöm a megkeresést, de sajtóhírekre nem kívánunk reagálni” – válaszolta a városháza kommunikációs vezetője kérdésünkre, hogy igazak-e azok az információk, miszerint az önkormányzat a Szombathelyi Médiaközpont NKft. és az Agora Szombathelyi Kulturális Központ összevonását tervezi. Baloldali helyi portálok írtak arról, hogy az önkormányzat költségvetési helyzete indokolja az átszervezést. A Nemény András polgármester által is támogatott nyugat.hu azt is tudni vélte, hogy hétfőn osztják meg azt a koncepciót, amiből a további részletek kiderülnek. Nem így történt. – Sehol sem a munkahelyeken akarunk spórolni – mondta lapunknak még január elején dr. Nemény András. Hozzátette: – Struktúraváltást nem tudunk csinálni, mert nem engedi a kormány. Mint ahogy a díjak és az adók emelését sem.

Kitért arra is, hogy a médiaközpontban komolyabb racionalizálás várható. 2020-ban több mint 175 millió forintot fordított az önkormányzati televízióra és újságra a baloldali városvezetés. Kerestük a témában Némethy Máriát, a társaság ügyvezetőjét, de egyelőre nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában