két nagyszabású beruházás

2021.01.31. 21:14

Mesepark épülhet Bükön

Kivitelezőre vár a mesepark és megvan már, hogy mely cég végezheti a szennyvízátemelő áthelyezését: két nagyszabású beruházás is hamarosan épülhet Bükön.

Bakos Ágnes

Kiírták a közbeszerzést az úgynevezett TOP turisztika pályázatban, az Iklanberénnyel közös projekt büki része, hogy a Deák-parkból mesepark lesz és kerékpárutat építenek a Termál körút belső szakaszán. Várják az ajánlatokat a kivitelezőktől, február 15-éig. Ha minden a tervek szerint halad, akkor április 1-jén át tudják adni a munkaterületet. A kerékpárút kivitelezése majd 120 napot vesz igénybe, az „alapozáson”, a közművek rendezésén már túl van a terület. A park majd kétszáz nap alatt készül el, a növénytelepítés, a zöld felületek miatt kell több idő, hogy befejezzék.

Közben a szennyvízátemelő áthelyezése is a kivitelezés szakaszába érhet, olyannyira, hogy ebben a munkában már megvan a kivitelező. A napokban zárult a közbeszerzési eljárás, az eredménye szerint egy nagykanizsai székhelyű cég adta a legjobb ajánlatot. A teljes munka 329 millió forintba kerül, ebből csaknem 24 millió forint az önkormányzat saját ereje az idei költségvetés terhére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában