Az országos mezőnyben is helytálltak

2021.01.05. 07:00

Micus és a tűzoltó – Kitettek magukért a jáki iskola kisdiákjai

Kitettek magukért a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola kisdiákjai, akik szép sikereket értek el a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra beérkezett pályaműveikkel. Egy szombathelyi iskola diákja is jól szerepelt a versengésen.

Civil/Weidinger Veronika

Az országos másodikak: Sebők Szebasztián, Mondai Janka és Hajszán Lara Egyed Lászlóval

Fotó: VN/WV

A gyerekeknek a tűzmegelőzésről, tűzvédelemről, a tűzoltói hivatásról lehetett pályaműveket készíteni, képzőművészeti alkotás, irodalmi alkotás, illetve számítógépes animáció kategóriákban indulhattak.

A jáki harmadikosokat a tűzoltók hősies munkája ihlette meg, az irodalmi alkotás kategóriát választották.

Az országos másodikak: Sebők Szebasztián, Mondai Janka és Hajszán Lara Egyed Lászlóval
Fotó: VN/WV

Micus és a tűzoltó címmel írt verset Hajszán Lara, Mondai Janka és Sebők Szebasztián. Alkotásukkal a megyei versenyen első helyezést értek el. Ezzel pedig továbbjutottak az országos megmérettetésre, ahol az előkelő második helyet tudták megszerezni a költeménnyel.

A verseny Vas megyei fordulóján irodalmi mű kategóriában második lett Nagy Abigél, Kocsis Jázmin és Petrovics Krisztián, akik egy tűzesetről írtak verset, amelyben természetesen a bátor lánglovagok győzedelmeskedtek. Bangó Dominik pedig Tűz a mezőn című alkotásával a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel.ű

A szombathelyi Neumann János Általános Iskolából Lakner Levente 6. osztályos tanuló indult irodalmi alkotással. Képversével megyei első helyezett lett.

A gyerekek boldogan vették át ajándékaikat a tűzoltóság munkatársaitól.

Civil/Weidinger Veronika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában