Versek a hangszóróból

2021.01.15. 07:00

Nem hagyják, hogy megálljon a kulturális élet Répcelakon

A Répcelaki Művelődési Otthon és Könyvtár mindig szorgos csapata a zárvatartás idején sem tétlenkedik. Ezúttal könyv-házhozszállítással és zenés estékkel színesítik a helyiek életét.

Polgár Patrícia

20201203 Répcelak Boros András a Répcelaki Művelődési Ház igazgatója állítja be vetítést. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A könyvtár munkatársai házhoz viszik a megrendelt olvasnivalót. Aki személyesen szeretne elmenni a könyvekért, a művelődési ház ajtaján kopogtatva megvárhatja, amíg egy könyvtáros kiadja a kért műveket. – Első körben a beiratkozott olvasóinknak szerettünk volna kedveskedni, de ha valaki most szeretne könyvtári tag lenni, természetesen azt is megoldjuk – mondja Boros András, a művelődési otthon igazgatója, a könyvtár vezetője.

Az olvasók kedden, szerdán és csütörtökön 9–15 óráig kereshetik meg őket igényeikkel a 06-95/588-002-es telefonszámon. – Egy hete tettük közzé a felívást, azóta folyamatosan csörög a telefonunk. Sokan nem konkrét kéréssel fordulnak hozzánk, bíznak abban, hogy már ismerjük az ízlésüket, és ránk bízzák, hogy állítsunk össze nekik egy pár darabból álló csomagot.

A Főtéri dallamok program a karácsonyi időszakhoz kötődik. – Most, hogy eltűntek a karácsonyi díszek és zenék, sötét és csendes lett a főtér. Ekkor jött az ötlet, hogy folytassuk a zenélést – mondja Boros András.

A többhetesre tervezett tematikus sorozat a hétvégén kezdődik: péntektől vasárnapig, naponta 17 órától Balázs Fecó slágereit hallhatják a járókelők. Ezt követően a január 22-ei hétvégén, a magyar kultúra napja alkalmából pedig megzenésített versek csendülnek fel a Radó téri hangszórókból. Emellett a művelődési ház falán kültéri helytörténeti kiállítást is létrehoznak.

Kiemelt képünkön: Boros András igazgató: „Nem tétlenkedünk”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában