Jóval több vitamin fogy

2021.01.07. 07:00

Nincs gyógyszerhiány és a legtöbbször van megoldás

A legtöbb gyógyszer elérhető. Ha mégsem, van lehetőség a helyettesítésére. Előfordulhat, hogy a felkínált gyógyszer drágább.

Budai Dávid

20210106 Gyógyszertár, Németh Ákos gyógyszertárvezető, Vép, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

– A legtöbb gyógyszer elérhető, ha pedig valamiből mégsem lenne készleten, annak az esetek túlnyomó többségében fel tudjuk ajánlani a helyettesítőjét, nem kell üres kézzel távoznia a betegnek a patikából – tudtuk meg dr. Németh Ákostól, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Vas Megyei Szervezetének elnökétől, akit arról kérdeztünk: tapasztalható-e jelenleg gyógyszerhiány. Néhányan vannak csak, akik gondolkodási időt kérnek, vagy megbeszélik orvosukkal, mielőtt döntenének, a többség elfogadja a gyógyszerészi ajánlást. Ennél egy fokkal problémásabb az a cukorbetegek számára kifejlesztett készítmény, amelynek a közgyógyellátás által támogatott változata jelenleg nem érhető el, csak a drágábbik, így ők kénytelenek most egy kicsit többet fizetni. Vitaminokból nagyobb a kereslet a szokásosnál, köszönhetően annak, hogy a vírushelyzet miatt az ajánlások C- és D-vitamin fogyasztására buzdítanak. Itt sincs hosszas hiány, nem úgy, mint múlt márciusban, amikor a felvásárlások kiapasztották a készleteket. – A vásárlók többsége tudja azt is, hogy az oltóanyagok nálunk nem érhetők el, inkább a véleményünkre kíváncsiak. Mi pedig igyekszünk mindenkit meggyőzni arról, hogy szükséges az oltás, a tudomány jelen állása szerint ez az egyetlen megoldás a járvány legyőzésére – mondta dr. Németh Ákos.

Kiemelt képünkön: Dr. Németh Ákos: igyekeznek mindenkit meggyőzni, hogy szükséges az oltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában