felhívás

2021.01.07. 17:22

Több szombathelyi lakót is megvezettek a csalók az elmúlt időszakban

A Szombathelyi Áldozatsegítő Központ felhívta az önkormányzat figyelmét arra, hogy több szombathelyi lakost is megvezettek csalók az elmúlt időszakban, rádásul az önkormányzat nevében eljárva – tájékoztatott Kéner Balázs a városháza kommunikációs vezetője.

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

A csalók úgy jutottak be az áldozatokhoz, hogy azt mondták, segítenek önkormányzati támogatáshoz jutni. Ilyen indokkal viszont soha nem keres fel senkit az önkormányzat.

A csalókat viszont ki lehet védeni. Lássuk, hogy ilyen ügyekben mikor, milyen feltételekkel keresnek fel állampolgárokat:

Szombathely MJV Polgármesteri Hivatal Szociális és Intézményi Iroda, valamint Lakás Iroda köztisztviselői környezettanulmányt végeznek a hatáskörükbe tartozó eljárások részeként. A helyszínen történő környezettanulmány az ügyek döntő többségében kérelemre induló eljárások esetében történik, a hivatal munkatársai kizárólag előre egyeztetett időpontban, a közszolgálati igazolványuk bemutatásával végzik.

A „Házhoz visszük” program keretében a hivatal munkatársai az idős ember kérelme alapján, minden esetben előre egyeztetett időpontban, dr. Nemény András polgármester úr által aláírt megbízólevél bemutatásával keresik fel az érintetteket.

Aki mégis áldozattá válik, bátran keresse fel a Szombathelyi Áldozatsegítő Központot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában