adomány

2021.01.28. 07:00

A horvátlövőiek is segítik a horvátországi földrengésekben bajba jutottakat – Újabb szállítmánnyal indulhatnak útnak

Szombat hajnalban újabb szállítmány indul a településről a horvátországi földrengésekben bajba jutottak segítésére. Az önkormányzat épületében gyűjtötték össze az adományokat.

Tóth Kata

Adományok küldése Horvátországba, a földrengés károsultjainak. Képen: Hende Csaba országgyűlési képviselő és Bugnits Vilmos polgármester 20210122 Horvátlövő Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Unger Tamás

Tisztító- és tisztálkodószerekkel, fertőtlenítőszerekkel, ásványvízzel, tartós élelmiszerrel, állateledellel és ruha­neművel teli dobozok, valamint egy tábori ágy várja a horvátlövői önkormányzat épületében, hogy szombaton útra keljen.

– A falu 75 háztartásából 74 hozzájárult a mostani gyűjtésünkhöz. Az előző szállítmánnyal öt új és öt használt gázkazánt tudtunk vinni, a toronyi pékség felajánlása nyomán pedig száz kilogramm kenyeret. Még langyos volt, amikor kipakoltuk. Megható volt, amikor átvették, hogy továbbvigyék a boszniai határra – számolt be Bugnits Vilmos polgármester, akit dr. Hende Csaba ország­gyűlési képviselő látogatott meg a napokban.

– Horvátlövő a horvát identitását – hitét, anyanyelvét és az anyaországhoz való kötődését – évszázadok óta hűségesen őrző település. Jurisics Miklós és Zrínyi Miklós óta tudjuk, mivel tartozunk mi magyarok a horvátoknak, akiket most a járvány mellett még földrengések is sújtottak – fogalmazott dr. Hende Csaba.

A képviselő nagyrabecsülésének adott hangot a horvátlövőiek teljesítményét méltatva:

– Az emberség és a segítőkészség mutatkozik meg az ilyen akciókban. Azt bizonyítják, hogy a horvátlövőiek nagyon jó horvátok, nagyon jó magyarok és nagyon jó emberek.

Kiemelt képünkön: Dr. Hende Csaba és Bugnits Vilmos, mögöttük az adományok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában