Összegzés

2021.01.18. 07:00

Vasvári hármasikrek, tanulóvezető borult árokba, nappaliban született kisbaba – Ez történt az elmúlt héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Betöltötték a 18. életévüket a vasvári hármas ikrek: örök a szövetségük

Tudnak nagyon komolyak lenni, máskor kirobban belőlük a nevetés. Elragadó, ahogy a tervezett közös jövőjükről beszélnek, és nem kétséges: a szövetségük felbonthatatlan. A vasvári hármas ikrek, Horváth Lili, Laura és Kitti január 16-án ünnepelték a 18. születésnapjukat.

A lányok közül Kitti nagyon anyás, Lili inkább apához húz, Laura mindkettejüket nagyon szereti. Ha baj van, ő aggódik leginkább, mondják. Lili szerint Laura a kulcsa annak, hogy ők hárman jól kijönnek egymással. Az utolsó nagy összeveszésük kiskorukban volt: most már nyugodtan megbeszélnek mindent. Ha az egyikük nyűgösebb, csitítják. Kitti rosszul viseli, ha másként alakul valami, mint ahogy a fejébe vette, és javítana a szorgalmán. Laura türelmesebb szeretne lenni, Lili azon dolgozik, hogy jobban bízzon magában, a képességeiben. Teljes cikkünket ITT érheti el.

Tanulóvezető borult fel autójával Kisunyom közelében

Egy Opel tanulóautó haladt a 86-os úton Szombathely felől Körmend irányába, amikor a járművet vezető tanulóvezető a padkára hajtott az autóval, ahonnét hirtelen kormánymozdulattal akarta visszakormányozni a járművet. Az autó megcsúszott, ezután a sofőr a fékbe taposott, és hiába mondta neki az oktató, hogy szálljon le a fékről, a rutintalan sofőr nem tette ezt meg, így az ABS nélküli autó irányíthatatlanul az út melletti mély árokba csapódott, ahol felborult. A balesetet a tanuló néhány karcolással megúszta. Teljes írásunkat ITT találja.

A nappaliban segítettek világra egy babát a celldömölki mentők

A celldömölki mentők egymás után kétszer fordultak meg a szülészeten.

Múlt hét közepén egy 30 év körüli kismamához riasztották a Celldömölki Mentőállomás rutinos bajtársait, aki ötödik várandósságának végén járt. A mentőknek nem sok idejük maradt az előkészületekre, nem tudták bevinni az anyukát a kórházba, így a nappaliban segítették világra a kislányt. Az esetről további részleteket ITT talál.

10 hónapos baba vesztette életét a szörnyű győri tragédiában

Egy bőnyi pár és két gyermekük vesztette életét Győrnél, amikor egy autókat szállító trélerrel ütköztek. A család legboldogabb hónapjait élte éppen.

Egy szemtanú szerint, aki a Blikknek nyilatkozott, a lángok felcsapása előtt a kicsi gyermek még életben lehetett. Szüleivel és édesanyja már 18 éves nagylányával utazott a tragédia pillanatában. A bőnyi pár élettársi kapcsolatban élt, kisfiúk megszületése óta úsztak a boldogságban, a kis Bálint a szemük fénye volt. A szörnyű tragédiáról ITT olvashat bővebben.

Egy kutya megfulladt a körmendi lakástűzben

Pénteken reggel tűz keletkezett Körmenden, a Bartók Béla lakótelep egyik társasházának harmadik emeleti lakásában.

Fotó: Horváth Balázs/vaol.hu

Információink szerint a lángok a kamrában csaptak fel akkor, amikor a lakásban lakó albérlők nem voltak otthon. A tűzben nem sérült meg senki, viszont az otthon lévő kutya a füstben megfulladt mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek. A körmendi tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak a lakásból, ez nem érintkezett a tűzzel. További képek és részletek IDE kattintva érhetőek el.

Újabb okossztrádával bővül Nyugat-Magyarország

A Szombathelyet Körmenddel és azt Zalaegerszeggel összekötő utakat úgy tervezik, hogy az első okossztrádához, az M76-oshoz hasonlóan az út kommunikálni tudjon az erre felkészített járművekkel. Egyúttal kisebb terhelés éri majd az M1-est. Teljes cikkünket ITT találja.

Vigyázat, jobban csúszik a körforgalom Szombathelyen!

A Körmendi út és a Brenner Tóbiás körút kereszteződésében lévő körforgalom nagyon csúszik még száraz időben is, amint pedig víz éri, szinte korcsolyapályává válik az aszfalt.

Fotó: Horváth Balázs/vaol.hu

Gyakoriak itt a kisebb balesetek – koccanások, „padkázások” –, bár az autósok többsége eleve óvatosan közlekedik itt. A szombathelyi városházáról kapott tájékoztatás alapján úgy tudjuk, hogy a körforgalom jelenlegi aszfaltját 2006-ban építették ki, 2010- ben erősítették meg. Ez a típusú, a „normál” aszfaltnál világosabb színű és fényes kopóréteg a Körmendi úton egészen a Győrffy utcáig jellemző. További részletek ITT érhetőek el.

Hamarosan kezeléshez juthat az SMA-s vasi kisfiú

Fantasztikus hírt osztott meg lapunkkal dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, miután kedden tárgyalt dr. Kiss Zsolttal, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatójával.

Noel édesapja, Horváth Szilárd kereste meg az országgyűlési képviselőt – kérésére járt közben Hende Csaba, hogy a kisfiú minél hamarabb hozzájuthasson a több mint 10 millió forintos gyógyszerhez, és, mint mondta, remélte, hogy elő tudja segíteni a végleges gyógyszerhez való hozzájutását is. Teljes írásunkat ITT találja.

Elhunyt a szombathelyi Gépipari szakközépiskola egyik tanára

Hosszú, de méltósággal és becsülettel viselt betegsége után hunyt el Nagy Árpád.

Tragikus hírt közölt " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hivatalos közösségi oldalán a Vas Megyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma. A szombathelyi iskola arról ír bejegyzésében, hogy elhunyt az intézmény tanára, Nagy Árpád. Cikkünket ITT találja.

Dr. Laki Zsuzsanna fogorvos: átoltottságra van szükség, hogy visszakapjuk a régi életünket

Hiszem, hogy az átoltottság kell ahhoz, hogy visszatérhessen a normális életünk – vélekedik dr. Laki Zsuzsanna fogorvos majdnem egy héttel azután, hogy ő is megkapta a koronavírus elleni védőoltás első adagját.

Fotó: VN-archív

Mindenkinek ajánlja a védőoltást, kortól, egészségi állapottól, vallási és politikai hovatartozástól függetlenül. Olvasóinknak pedig azt tanácsolja, hogy kizárólag a 21. századi orvostudományban bízzanak, és egy pillanatig se tartsanak a védőoltástól! Teljes írásunk ITT érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában