Két Digitális Közösségi Alkotóműhelyt is létrehoztak

2021.01.14. 11:00

Véget ért a Vas Megyei Szakképzési Centrum projektje

Véget ért a Vas Megyei Szakképzési Centrum A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése című projektje. A szerdai online zárórendezvényen a kitűzött célok megvalósulásáról számoltak be a résztvevők.

Tóth Kata

20210113 Szaképzési Centrum projektzáró konferencia, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Sikeresen zárult a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentését célzó projekt a centrum hat iskolájában. Az 550 millió forintos EU-s támogatásból a korai iskolaelhagyás megelőzését és a minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférést ösztönző programok valósultak meg és jelentős eszközbeszerzést is sikerült végrehajtani.

Köszöntőjében Rettegi Attila főigazgató úgy fogalmazott: szép eredményt értek el az iskolákkal közösen. Az érintett tanulókat vizsgálva felére csökkent a lemorzsolódás mértéke, amit segítő hálózat, állandó tapasztalatcsere is támogattak. Jelentős eszközfejlesztésre is sor került, és a program egyik kiemelkedő eredménye a két Digitális Közösségi Alkotóműhely kialakítása.

A projekt vállalásairól Kiss-Bauer Szilvia projektmenedzser, a szakmai munkáról Retteginé Kajtár Éva szakmai vezető beszélt. A projekt kapcsolódik a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal A szakképzést végzettség nélkül elhagyók számának csökkentése című programjához.

Kiemelt képünkön: A projektzárón a kitűzött célok megvalósulásáról adtak számot a résztvevők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában