Határhelyzet

2021.02.10. 10:13

A kőszegi határnál reggel több kilométeres sor alakult ki, jelentős volt a várakozási idő

Aztán idővel megindult a forgalom.

vaol.hu

Fotó: Facebook

Ahogy arról tegnapi cikkünkben beszámoltunk, szerdától lépett életbe az a szigorított határellenőrzési szabály, miszerint az ingázóknak a már megszokott személyi igazolványon és munkavállalói papíron túl a negatív koronavírus-teszt­eredményüket bizonyító papírt és egy regisztrációs nyomtatványt is fel kell mutatniuk. Már az elmúlt napokban hosszú sorok alakultak ki Ausztria felé a nagyobb határátkelőknél.

Fotó: Facebook

Az ingázók félelme némileg beigazolódott, ugyanis szerdán több olvasónk is jelezte, hogy reggel 5 óra környékén a kőszegi határ teljesen bedugult, a mosónál állt a sor vége, és közel egy órát vett igénybe, amire átértek. Később, 6 óra magasságában kezdett megszűnni a torlódás, később 7 órakor pedig már zavartalanul lehetett haladni.

Két Vas megyei határátkelőnél is jártunk reggel, és beszéltünk emberekkel, az ott tapasztaltakról hamarosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kigyozo-sorok-a-hataratkelokon-4654795/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koszeg-helyszint-adna-az-ingazok-tesztelesehez-4653700/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában