gépek és orvosi eszközök

2021.02.01. 13:00

Csaknem nyolcmillió forintot nyert a Magyar falu programban Apátistvánfalva

Köz­területek gondozására szolgáló gépekre és orvosi eszközökre is nyert pályázati összeget az elmúlt évben az önkormányzat.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: VN/Apátistvánfalva önkormányzata

A közterületek karbantartására csaknem 4,9 millió forint értékben vásárolhatott eszközöket a település. A gépeket úgy válogatták össze, hogy azokat csatlakoztatni lehessen a már meglévő MTZ 950-es önkormányzati traktorhoz. Gondoltak a főteret keretező hosszú sövényszakasz rendszeres metszésére, az utak fölé belógó faágak lenyírására, az anyagmozgatásra és a kisebb útjavításokra is. Két fűnyíró is szerepelt a kívánságlistán: a nagyobb, traktorossal a futballpályán és a réteken, a kicsivel a temető keskenyebb útjain nyírják majd a füvet.

– A falunkban szerencsére mindenkinek van keresőtevékenysége, ezért közmunkásunk nincs, csak egy kommunális dolgozónk – mondja Fodor Sándor polgármester. – Előfordul, hogy társadalmi munkában kell elvégeznünk az aktuális kertészeti tennivalókat. Településünkre jellemző, hogy a házakat nagy rétek veszik körül, amelyeket nyár elejéig mindenkinek le kell kaszálnia. A lakosaink február végéig egy nyomtatványon jelezhetik, ha kérik ebben az önkormányzat segítségét. A közterületek rendbetétele után fennmaradó kapacitásunkkal elsősorban az egyedül élő, szociálisan rászoruló idős emberek igényeit szeretnénk kielégíteni. De megállapodás alapján a szomszédos Kétvölgy is használhatja az eszközöket.

A Magyar falu programban orvosi eszközökre is sikeresen pályázott Apátistvánfalva: 2,9 millió forint értékben hőmérőt, vizeletanalizátort, defibrillátort, vérnyomásmérőt, EKG-­monitort és más eszközöket szereztek be az orvosi és védőnői rendelők részére.

Kiemelt Képünkön: A gépeket úgy válogatták össze, hogy azokat csatlakoztatni lehessen a már meglévő MTZ 950-es önkormányzati traktorhoz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában