Heti összegző

2021.02.21. 20:00

Holttest Gércén, WC-ügy, kisokos a védőoltáshoz, kőszegi baba – Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: VN-archív/Horváth Balázs

Megrázó: így találták meg a helyiek a holttestet Gércén

Mióta kiderült, hogy a múlt heti tűzeset után, a tűzoltók távozását követően helyi lakosok egy holttestet találtak az üszkös romok alatt, megindult a találgatás. Utcai veszekedésről és egy titokzatos nőről is suttog a környék. Megkerestük Fülöp Zsoltot, aki rátalált a holttestre. Kérésünkre felidézte a történteket. Részletes cikkünket ITT találja!

Ausztriába ingázó vasiakat kérdeztünk a határátlépéssel és a teszteléssel kapcsolatban

Információk első kézből. Lapunk érdeklődésére Vas megyei ingázók számoltak be részletesen az elmúlt másfél hét tapasztalatairól. Van munkahely, ahol a kormányrendelettől függetlenül már két hónapja tesztelik az alkalmazottakat. A határhelyzetre is kitértek. Teljes cikkünket ITT találja.

Folytatódott a Tündérszépek indulóinak fotózása – A héten ketten álltak kameráink elé

Már javában zajlik nagy sikerű szépségversenyünk, a Tündérszépek 2021. Hétfőn a szavazás is elindult, de a jelentkezésnek és a versenyzők fotózásának még mindig nincsen vége. A fényképezés csütörtökön folytatódott. Most is a szombathelyi Park Hotel Pelikán nyújtott exkluzív környezetet. Érdeklik a részletek? ITT megtalálja cikkünket a videóval együtt! Jelentkezni pedig ITT lehet a versenyre! Még nem késő!

 

Kisokos a koronavírus elleni védőoltáshoz – Vasi háziorvost kérdeztünk

Sok még a kérdőjel a Covid19-vakcinákkal kapcsolatban, azonban ha felkészülten érkezünk az oltásra, orvosunk és saját dolgunk is megkönnyíthetjük. A vakcina beadásával kapcsolatban ifj. dr. Prugberger László háziorvos tájékoztatta lapunkat. Teljes cikkünket a témában ITT találja!

Négy család gazdasága Nagyrákoson

Körülbelül 30 hektár területen folytatnak természetszerű gazdálkodást. Tizenöt tehén naponta átlagosan 150 liter tejet szolgáltat, ebből saját sajtműhelyükben 25-féle tejterméket állítanak elő. A Németh-porta sajtjai eljutnak már sok helyre, Lentitől Szombathelyig.

– Na, ez volt az a kérdés, amit nem kellett volna feltenned – mondja Németh Istvánné, mindenki Baksa Esztije, amikor megkérdezem, hogy kézzel feji-e a teheneket. – Nézd meg! – mutatja a kezét. Teljes cikkünket ITT találja!

Wc-ügy: Szombathely baloldali városvezetése áll nyerésre

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a Facebookon fakadt ki egy sárvári wc felújítása miatt. Egyelőre azonban úgy tűnik, a baloldal által vezetett szombathelyi önkormányzat Sárvárnál jóval többet költött nyilvános WC felújítására. A teljes cikket ITT olvashatja!

Súlyos baleset történt Ják és Szombathely között

Szombaton késő délután egy Toyota személyautó haladt Szombathely felől Ják irányába, amikor a jármű egy balra ívelő kanyarban megcsúszott, majd irányíthatatlanná vált és a menetirány szerinti bal oldalra áttérve frontálisan ütközött a szemből érkező Ford személyautóval. A teljes cikket és a videót ITT találja!

 

Azonnali hatállyal bezárták a vasi vágóhidat

Sorozatban már a harmadik marhavágóhíd „vérzett el„ a hatósági ellenőrzésen, ezúttal Vas megyében csaptak le a Nébih ellenőrei. Az eszközfertőtlenítők működésképtelensége és a higiénikus kézmosás feltételeinek hiánya miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a vágóhíd tevékenységét. A témában ITT írunk részletesen.

Több mint 2 milliárdból újították fel, mégis penészesedik a Vásárcsarnok

Egy biztos: a piaci árusok egyre türelmetlenebbek. Van, aki szerint nem kellene spórolni a fűtésen, más azt mondja: túl korán költöztek be, nem szellőzött ki az épület. Van, aki azt sem érti: miért kell ennek ekkora nyilvánosságot adni, majd így fogalmazott: megint üljünk otthon egy hónapig és várjuk, hogy újra megnyitahassunk? Részletesen ITT írunk a témában!

 

Videón Benke Szilárd zseniális triplája, amivel kijutott a magyar válogatott az Eb-re

A magyar kosárválogatott hosszabbítás után 83-81-re legyőzte Ausztria legjobbjait, ezzel kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra. A mindent eldöntő triplát néhány másodperccel a vége előtt a Falco kosarasa, Benke Szilárd dobta. A videót a sorsdöntő mozdulatról ITT nézheti meg!

Tizennégy év után újra baba született Kőszegen

Utoljára 2007-ben volt kőszegi születés, amikor egy kisfiú látta meg a napvilágot. Most 14 év után újra kőszegi baba született, a kislánynak pedig a szülei a Kincső nevet adták. A baba szerdán reggel jött világra. Erről szóló írásunkat ITT olvashatja!

Palkovics László vasvári bejelentése

Az elmúlt ötven év legnagyobb vasúti gördülőállomány-fejlesztési programjáról számolt be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken a Vasvári Ipari Parkban, a Polgár Lakatos- és Gumiipari Kft. üzemcsarnokában. A kormány várhatóan a jövő héten fogadja el a fejlesztési stratégiát. A miniszter vasvári látogatásáról ITT írunk részletesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában