Sikeres volt a dúvadgyérítési hét

2021.02.17. 07:00

Ifj. László Zsigmond vadász végleg hazavihette a vándorserleget

A vasi vadászok a Kőrismente Vadásztársaság vadászházánál rótták le tiszteletüket a II. Alpokaljai-Rába-menti-Kemenesháti Dúvadgyérítési héten terítékre vitt egyedek előtt.

Vas Népe

Fotó: VN/Kőrismente Vadásztársaság

Az élőhelyek beszűkülése miatt a belterületen is megjelenő dúvadfajok egyre több kárt okoznak az ott élőknek és gazdálkodóknak. A lakossági bejelentések és az apróvadban okozott károk miatt február első hetét – akárcsak tavaly – most is a vadászható predátorok létszámának intenzív apasztására fordították Vas megye vadászai. Nem eredménytelenül, hiszen egy aranysakál, 186 róka, kilenc borz, öt nyest, nyolc dolmányos varjú, kilenc szarka és 47 szajkó került terítékre.

Az akcióban tíz, vadászatra jogosult szervezet 31 vadásza vett részt, akiket Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas megyei elnöke és dr. Szép Tibor vadásztársasági elnök köszöntött a vasegerszegi vadászház udvarán, ahol a legtöbb egyedet terítékre vivő vadászokat és vadásztársaságokat díjazták. Utóbbiak közül a Kőrismente Vadásztársaság bizonyult a legeredményesebbnek, míg egyéniben az ugyanennek a társaságnak a színeiben tevékenykedő ifj. László Zsigmond győzedelmeskedett, aki a tavalyi első helyezése után végleg hazavihette a vándorserleget. A díjazottak a serlegek mellé értékes ajándékokat is kaptak.

Kiemelt képünkön: A legjobbak serlegeket, ajándékokat vehettek át

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában