támogatás

2021.03.05. 20:06

80 millióból épül meg a bölcsőde Sorokpolányban

A helyi iskola bezárása után a község önkormányzata költözött az épület egy részébe, ám annak másik fele ez idáig kihasználatlanul várta a sorsát. 80 millió forintos kormányzati támogatásból minibölcsőde építését kezdték meg.

Polgár Patrícia

20210304 Sorokpolány Óvoda és bölcsőde építése. A helyszínt V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Mező Gáborné polgármester járta be. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

A munkálatok jelenlegi állását csütörtökön V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, valamint Kevy Albert, a Vas Megyei Közgyűlés képviselője is megtekintette.

A képviselőket Mező Gáborné, Sorokpolány polgármestere vezette körbe az építési területen, melyet egyelőre leválasztottak a polgármesteri hivatalról. A munkálatok végeztével egy közös bejáraton át lehet majd megközelíteni a két intézményt. A bölcsőde és a szomszédos óvoda konyhája közös használatú lesz, az épületek mögötti udvart és annak játékait azonban elválasztják egymástól. A minibölcsődében helyet kap a csoportszoba mellett egy babakocsi-tároló, egy fürdető helyiség és egy mozgáskorlátozott-mellékhelyiség is.

– A településen egyre több a betelepült fiatal család, a részükről pedig igény mutatkozott a bölcsőde kialakítására. Az elmúlt két-három évben településünk sok újszülöttel gyarapodott – tudjuk meg Mező Gábornétól. Mint mondja, a dolgozó szülőknek a legközelebbi opció, ahova bölcsibe tudnák vinni kisgyermekeiket, Szombathely és Vasszécseny lenne. Így, az igények felmérését követően a település pályázott a mini­bölcsőde megépítésére. A Magyar falu programban 80 millió forintot nyertek el a kialakítására. – Hét-nyolc fővel indulunk. De terveink között szerepel plusz egy csoportszoba kialakítása is, huszonnégy főig bővíthetjük a létszámot – tette hozzá a polgármester.

V. Németh Zsolt ország­gyűlési képviselő elmondta: választókerületében 14 önkormányzat kezdhetett hasonló fejlesztésbe a kormányzati támogatásoknak köszönhetően. – A szám egyértelműen mutatja, hogy az intézménytípus kiterjedt a városokon kívül akár már a legkisebb falvakra is – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Kiegészítésként pedig elmondta: igény lehet, hogy már korábban is lett volna a falvak részéről a bölcsődeépítésre, ám keret nem volt rá – a kormány azonban most tisztességes finanszírozást biztosít ezek kialakítására.

Kiemelt képünkön: V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek a terveket is megmutatta Mező Gáborné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában