Zöld Városka: öt helyszínnel pályáztak

2021.03.11. 07:00

Élhető közterek és zöldfelületek Kőszegen

Közterületi zöldfelületi beavatkozásokra pályázott az önkormányzat, amelynek eredményeként öt helyszínen épülnek meg és bővülnek Kőszeg zöld­területei és parkjai.

Tóth Kata

20210310 Zöld városka projekt épül a Deák Ferenc utcában, Kőszeg, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Uniós forrásból valósulnak meg a Zöld Városka elnevezésű projekt kivitelezési munkái. Előzményként fontos megemlíteni a 38 tagú, konzorciumi együttműködésen alapuló pályázati projektet, a Kőszegi Forrás Helyi Akciócsoportot, amelyhez kőszegi non- és forprofit szervezetek nyújthattak be támogatási kérelmet közösségi céljaik megvalósításához. Zöld Városka címmel pályázott sikerrel az önkormányzat. Februárban szerződtek a kivitelezővel, néhány napja átadták a munkaterületet. Harmincötmillió forintból 2021. június 30-áig megújul a Dreiszker Szanatórium előtti park, a lakótelepi Kiss János-szobor előtti terecske, valamint a királyvölgyi Hármas-pad környezete, ahová helyi sajátosságokat is bemutató interaktív eszközt helyeznek el. Tűzoltó gyakorlópálya létesül a Kórház utcában a Malomárok és a Gyöngyös-patak közötti zöldterületen gyerekeknek és önkéntes tűzoltóknak.

A Balog-iskola előtt a Kőszegi Testvérvárosi Egyesület koncepciója alapján park épül: központi objektumaként egy fagúla Kőszeg testvérvárosi kapcsolatait mutatja majd be.

Kiemelt képünkön: Testvérvárosi park épül a Balog-iskola előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában