Oltakozás

2021.03.11. 16:54

Felesleges pánikkeltés – nem először élt a módszerrel a baloldali média

Nem először fordul elő, hogy a polgármester által is támogatott baloldali hírportál úgy állít valamit, hogy annak nem győződött meg az igazságtartalmáról. Ezúttal azonban még tovább merészkedett: feleslegesen pánikot kelt, még nagyobb hullámokat ver az egyébként sem álló vízbe – pedig most nagyon nem ennek van itt az ideje.

Vas Népe

20210311 Markusoszky kórház külső, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Kígyóznak a sorok a Markusovszky Kórház oltópontja előtt – ezzel a címmel jelent meg cikk az egyik helyi baloldali portálon. Az olvasók értesülései alapján a bejegyzés írója rögtön azt a következtetést vonta le, mekkora nagy szükség van az önkormányzat által kialakított három tömeges oltópontra. A két dolog azonban nem összekeverendő: míg a kórházi és annak külső oltópontjain a különleges tárolást és szállítást igénylő vakcinákat a kórház dolgozói adják be, addig az önkormányzat által felállított oltópontokon a háziorvosok fogadják majd a betegeket. Hogy mikor, és milyen sikerrel, az még a jövő zenéje.

Az azonban tény, egy időre valóban a vártál hosszabb sor alakult ki a kórházi oltópont előtt. Egy belső informátorunk szerint két beteg lett rosszul, ezért nem engedték be egy ideig az oltásra várókat. Úgy tudjuk, egy páciens a tű láttán kapott pánikrohamot, másikuk pedig egyéb betegsége miatt szorult segítségre. Az oltakozás végül a tervezett időre befejeződött. Fotós kollégánk fél három körül járt a helyszínen, ekkor már nyoma sem volt a kígyózó soroknak.

Fotó: Cseh Gábor

Miközben az országos baloldali média folyamatosan az oltás ellen kampányol, helyben ilyen és ehhez hasonló, felesleges pánikot keltő, bizonytalanságot szülő cikkek születnek nap mint nap. Biztos, hogy ennek van most az ideje? Azt már csak mellékesen jegyezzük meg: a húspult előtt is kivárjuk sorunkat leveses csontért a vasárnapi ebédhez, az életet mentő vakcináért – még ha tudjuk, nem is ez a legideálisabb – nem tehetjük meg ugyanezt?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában