A látogató irányíthatja majd a tárlatvezetést

2021.03.01. 07:00

Hagyományos és virtuális tárlat nyílik Szentgotthárdon

Egy újabb hagyományos és egy virtuális kiállítás valósul meg Szentgotthárd értékeiről az önkormányzat sikeres pályázatának és az agrárminisztérium támogatásának köszönhetően.

Vas Népe

Fotó: VN/Szentgotthárdi Önkormányzat

A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal előcsarnokában a Honismereti Klub munkájának köszönhetően évről évre új tárlatot rendeznek be, és nem lesz ez másképp az idén sem. Az elnyert pályázat lehetőséget biztosít a helyi értékeket népszerűsítő kiállítás megrendezésére, a legfontosabb dokumentumok, tárgyi emlékek bemutatására és az ehhez szükséges kutatóés gyűjtőmunka elvégzésére.

A virtuális kiállítás segítségével a kiállítótérben be nem mutatott dokumentumok is hozzáférhetők lesznek egy érintőképernyős, információs pulton keresztül, amelynek egyedileg fejlesztett szoftvere segítségével a mindenkori helytörténeti tárlatok anyagai ban is nézelődhet az érdeklődő. Az interaktív, multimédiás tartalom kialakítása lehetőséget ad majd kiválasztani az érdeklődésének megfelelő menüpontot, és a látogató maga irányíthatja majd a tárlatvezetést.

A fentiek megvalósításával, továbbá a szintén ugyanezen pályázati projekt keretében elkészülő „Ez a föld: otthon. Haza, amely éltet… Szentgotthárd nevezetes helyei egykor és ma” című kötet bemutatásával kapcsolatos reprezentációs feladatok ellátására az önkormányzat szerződést kötött a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum intézménnyel. A tervek szerint az intézmény – a Honismereti Klub segítségével – nyár végéig gondoskodik a feladatok megvalósításáról.

Kiemelt képünkön: A képen Huszár Gábor polgármester és Horváth Tiborné intézményvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában